IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Спортна кола за небето

Honda пуска своя самолет още догодина

Спортна кола за небето

Японската компания Honda, известна най-вече с автомобилите и мотоциклетите си, е почти готова със своя новаторски луксозен самолет. Машината носи името HondaJet и ще стъпи на пазарите през следващата година.
Спортна кола в небето
Снимка: Honda Aircraft Company

HondaJet бе представен на специализирано изложение в Женева, Швейцария, където производителите разкриха подробности за самолета. Определяният като "спортна кола за небето" аероплан може да превозва до 7 души, а максималната му скорост на движение във въздуха достига 770 км/час.

"Самолетът е резултат от 20-годишни задълбочени изследвания. Горди сме да заявим, че HondaJet ще бъде един от най-тихите и икономични малки самолети в света", се казва в съобщение от компанията, цитирано от Аutoevolution.

Едно от най-видимите нововъведения в японската машина са двигателите Honda, които са разположени над крилата. При повечето подобни самолети двигателите са поставени на опашката или под крилата. Според създателите на HondaJet това решение прави самолета по-просторен, а кабината - по-тиха.

Фюзелажът на HondaJet е изработен от карбонов композит, който е по-лек и по-здрав от алуминия, използван в други подобни самолети. А пилотската кабина е пригодена за използване от един или двама пилоти.

Honda Aircraft Company планира да произвежда между 70 и 100 такива самолета всяка година. Към момента има 9 готови самолета, а десетият ще бъде завършен през следващия месец. Изборът от цветове за екстериора включва зелен, сребрист, червен, жълт и син.

Продажбите на HondaJet стартират през следващата година. Цените започват от 4.5 млн. долара.

Тагове: hondajet
0 от 500
  • #30
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Как ще я кръстят,Лятящ леген ли ,ха-ха-ха.
  • #29
    2 rate up comment 2 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 9 години )
    domo arigato, honda!mai samo rolls-royce ot avto-proizvoditelite pravi dvigateli, e, i daimler aerospace, no te edva li imat ne6to ob6to s MB...taka 4e, pak go podadohte na EU kato vejliviq los...
  • #28
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Начи като почнете да се превъзнасяте по нещо и нямате спиране.Какво ви грее кой колко произвежда - да не сте собственици на тези фирми.Кого се опитвате да убедите и в какво?Покажете ми тези велики двигатели и автомобили с какво са толкова велики и спрямо кого?
  • #27
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Защо се опитвате да обяснявате на някой, който единствено е виждал какво минава през неговото село. Той откъде да знае, че има производители като Каматсу, Хино, Хитачи...
  • #26
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тойота - фирмата произвеждаща най-много автомобили в светаХонда - фирмата произвеждаща най-много ДВГ в светаИсузу - фирмата произвеждаща най-много дизелови агрегати в светаТойота, Хонда и Мазда са фирмите произвеждащи най-здрави и надеждни автомобили в светаКъде са германчетата? Живеят в някоя паралелна вселена и там са най-добри, защото са сами и си повтарят колко са страхотни...Фен на немското е синоним на невежество, глупост, чалгарщина и простотия.
  • #25
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ВАГонче,я напиши в търсачката isuzu trucks и ела пак да ни кажеш кой какво имал или нямал!Да кажеш на един от най-големите производители в света на камиони и автобуси,че няма камиони е върха на невежеството.И представи си същата фирма е производител 1 в света на дизелови агрегати.Представяш ли си тъпите германчета ги бие някаква си японска фирма с любимите им дизелчета.Ама от де да ги знаеш ти тез неща,като за теб Гоуф тди е най-добрата кола.
  • #24
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хонда,най - големия пройзводител на двигатели в света.Рекорд на Гинес милиони произведени агрегати без нито един дефект.Селско *** марка АВДИ,всеки 27 ми произведен двигател в кофата за ***.Тръгнали простите чалгари да сравняват най-добрите с най-некадърните.
  • #23
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ха-ха-ха те били високотехнологични,ама не правят камиони-влекачи,защо,нали са супер-мега-хипер -гига яки,нямат нито един влекач,който да е известен във световен мащаб,нито един японски производител,а кои са най известни-Мерцедес,Ман,Волво,Скания,Мак,Ивеко-ето това е ,нямате си камиони влекачи,япончетата.
  • #22
    15 rate up comment 3 rate down comment
    ka52alligator ( преди 9 години )
    Евала! на "ХОНДА Корпорейшън" Гледат да се развият Глобално, Все пак Хонда не могат да се мерят по-големина с концерн като ВАГ но за сметка на това Хонда са високо технологичен концерн който произвежда РОБОТИ,САМОЛЕТИ,КОЛИ И ЕДНИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ МОТОРИ В света и най-големият производител на АГРЕГАТИ в света.
  • #21
    14 rate up comment 4 rate down comment
    нововнос ( преди 9 години )
    ПРОСТО КАКВО ПОВЕЧЕ ИМА ДА ГОВОРИМ?!?!?! Honda правят самолети, VAG правят помпа-дюза! Това е то! Така както Румъния прави Дачия (Рено), а България сглобява ръждиви китайски скрапове!