IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Saab отново си търси собственик

Този път кандидат е индийската Mahindra & Mahindra

Saab отново си търси собственик

Дори при новия си собственик – концерна NEVS, шведският производител Saab продължава да изпитва сериозни финансови затруднения. Затова и ръководството на компанията вече търси нов инвеститор, като този път се е насочил към индийския производител Mahindra & Mahindra, съобщава Economic Times.
Saab отново се продава
Преди около месец NEVS, който е собственост на китайски инвеститори, прекрати финансирането на Saab и това доведе до спирането на производството на модела 9-3. От NEVS обещаха, че съвсем скоро пари ще има и конвейерите ще заработят отново, но това засега не става.

В Saab решиха да не си губят времето и започнаха да търсят нови варианти за излизане от кризата. Преговорите с ръководството на Mahindra & Mahindra вече са факт, а във финансирането ще се включи и още един неназован засега азиатски производител. Двете компании предвиждат изцяло да изкупят акциите на шведската компания от NEVS и да възобновят производството на нейните модели, сочи информацията.

Снимка: Saab

Тагове: nevs
0 от 500