IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Saab отново си търси собственик

Този път кандидат е индийската Mahindra & Mahindra

Saab отново си търси собственик

Дори при новия си собственик – концерна NEVS, шведският производител Saab продължава да изпитва сериозни финансови затруднения. Затова и ръководството на компанията вече търси нов инвеститор, като този път се е насочил към индийския производител Mahindra & Mahindra, съобщава Economic Times.
Saab отново се продава
Преди около месец NEVS, който е собственост на китайски инвеститори, прекрати финансирането на Saab и това доведе до спирането на производството на модела 9-3. От NEVS обещаха, че съвсем скоро пари ще има и конвейерите ще заработят отново, но това засега не става.

В Saab решиха да не си губят времето и започнаха да търсят нови варианти за излизане от кризата. Преговорите с ръководството на Mahindra & Mahindra вече са факт, а във финансирането ще се включи и още един неназован засега азиатски производител. Двете компании предвиждат изцяло да изкупят акциите на шведската компания от NEVS и да възобновят производството на нейните модели, сочи информацията.

Снимка: Saab

Тагове: nevs
0 от 500
  • #13
    12 rate up comment 0 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 9 години )
    Славна марка която има заклети фенове, за съжаление не оцелява в днешното консуматорско общество където на най продавания модел в света му минава безпроблемно петел през бронята и оцелява... петела
  • #12
    6 rate up comment 0 rate down comment
    до Знайко Всезнайков ( преди 9 години )
    Да, това е истинско развитие на една марка. Благодаря за клипа :)Обърната внимание на клипа след 11-тата мин. Възхищавам се на упоритостта им.
  • #11
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Знайко Всезнайков ( преди 9 години )
    Наистина е жалко да гледаш такава марка в това състояние. За тези които не са запознати от близо със Saab:http://vbox7.com/play:3029962adc
  • #10
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Феновете може да са сравнително малко, но пък са от най-заклетите и най-образованите. Спокойно Сааб можеше да си остане нишов производител на достъпни коли, но да се придържа към традиционните си ценности, а не да прави поп-фолк возила за да си увеличи продажбите. Ако направят модерен римейк на 900 Aero ще събудят истинските си фенове.
  • #9
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    5-6 на 100, може и по малко. Ако бяха много, сега щеше да има Сааби по улиците, а не да се опитват да се продадат ефтинко на китайци, индийци и т.н.
  • #8
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    да бе точно 5-6 са феновете на Сааб ...
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    BG ( преди 9 години )
    Пеевски, кво спиш действай!
  • #6
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    За 5-6ма ентусиасти дето я харесват тази марка няма как да има направят уникална кола. SAAB не е някакъв бутиков производител та да прави коли по поръчка. Ако бяха слушали мениджмънта на GM сега нямаше да са в девета глуха. Не GM съсипа SAAB, a SAAB съсипа SAAB и GM натрупа загуби от това.
  • #5
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ВАГ купува перспективни марки в които има бъдеще. СААБ не е такава. Всеки вика много е добър, вземи го ти.
  • #4
    12 rate up comment 4 rate down comment
    thebrainless ( преди 9 години )
    По-добре да фалират, отколкото вагените да притежават тази марка и да гледаме клонинги на пасат.