IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce прави SUV

Проходимият модел на британската марка ще излезе през 2018 г.

Rolls-Royce прави SUV

Един от малкото производители на ексклузивни автомобили, който все още няма кросовър в моделната си гамата, е британската компания Rolls-Royce. Това обаче скоро може да се промени, тъй като пазарът на подобни автомобили не спира да расте. Според германското издание Autobild в Rolls-Royce вече разработват своя първи SUV, като моделът ще бъде готов за производство след около четири години.
Rolls-Royce прави SUV
Rolls-Royce Phantom. Снимка: Rolls-Royce

Проходимият модел на Rolls-Royce дори си има име. Той е кръстен най-големия диамант в света - Cullinan (Кулинан). В унисон с името си моделът ще бъде и един от най-скъпите в сегмента - цените ще стартират от най-малко 275 00 евро.

Германското издание посочва, че пазарната премиера на Rolls-Royce Cullinan ще се състои през 2018 година. Моделът ще бъде позициониран между Ghost и Phantom, а конструкцията му ще бъде заимствана от бъдещия BMW X7. Задвижващите агрегати ще бъдат върхови - V12 с би-турбо и хибрид с мощност над 600 к.с.

В Rolls-Royce са си поставили задача да направят истински проходим автомобил, а не обичайните паркетни SUV. Бъдещото возило ще може да справя с кал, сняг и пясък, тъй като един от основните му пазари ще бъде Близкия изток, твърди изданието.

В британската компания, която е собственост на BMW Group, планират да продават годишно по около 2000 екземпляра от модела. Производството му ще се осъществява във Великобритания.

По-рано тази година Петър Шварценбауер, член на управителния съвет на BMW Group, заяви, че компанията е направила дългосрочни независими проучвания, които са показали, че в близко бъдеще SUV автомобилите ще завладеят повече от 50% от световния пазар на автомобили.

"Сериозно обмисляме възможността да предложим SUV на нашите клиенти. Но нямаме намерение да изневеряваме на дългогодишните си традиции. Ако такъв автомобил се появи, то той ще бъде истински Rolls-Royce. Няма да правим SUV на всяка цена", заяви Шварценбауер.

Тагове: suv rolls-royce cullinan
0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Да и понеже дизайнът му ще е кубичен, лесно ще го облепят със стотинки.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    6to za otrepki ...tc ( преди 9 години )
    този СУВ пак ще си е Ролс щом ще е за арабите значи ще е голема машина ;)
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Пазара определя производството, щом като има ниша и има пазар на такава стока, няма проблем ще ти я доставят. Откакто видях Ферари хечбег с 4Х4 нищо вече не може да ме учуди.
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    L. ( преди 9 години )
    Очакваме суперлуксозния модел на Тата.
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Траби - СУВ ( преди 9 години )
    Ще изчакам да пуснат Ролс-баничарка и мога да си взема един. Баси на къде отива този свят. Изчанчена работа. Бентли СУВ, Ролс СУВ, Ламбо СУВ, Порше СУВ и т.н. Марки с традиции, а се заиграват с такива неща. Нямам думи просто...
  • #2
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Коко ( преди 9 години )
    То в Близкия изток един сняг... всичко за пазара се прави - ония там се чудят какви глезотии да си поръчват.. несправедлив свят - ние тука пари за гуми нямаме за таратайките - а те - там Ролс - Ройс... ЕЕЕх, защо Вермахта през 1941 г. тръгна на североизток , ами не на югоизток - толкова много петрол , пари.....
  • #1
    12 rate up comment 4 rate down comment
    RR! ( преди 9 години )
    Yessss...Yesss..страхотно...продължавайте с ИЗВРАЩЕНИЯТА !!!!