IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият автомобил със страница в интернет

Пикапът Tattoo.com е с 5.7-литров V8 двигател

Първият автомобил със страница в интернет

Първият автомобил със страница в интернет
Кой е първият автомобил, който има собствена страница в интернет? На този въпрос отговаря изданието Jalopnik.

Оказва се, че той е разработка не на някой от големите автомобилни производители, а на швейцарското ателие Rinspeed. Машината носи красноречивото название Tatoo.com и е представена на изложението в Женева през 2000 г. Това е класически пикап с ретро дизайн, в чиято основа е Chevrolet S-10.

Машината по нищо не отстъпва на американските си събратя, сглобявани от различните компании за тунинг. Тя има авангарден дизайн, мощен двигател и уникални екстри.
Първият автомобил със страница в интернет
В каросерията на пикапа, например, е интегрирана системата X-Tra-Lift. Механизмът служи за товарене на тежки предмети в каросерията – мотоциклети, домашна техника и оборудване за аварийно-спасителни операции. Освен това X-Tra-Lift разполага и с апарат за гмуркане B.O.B. (Breathing Observation Bubble), който най-точно може да бъде определен като подводен скутер. Машината е предназначена за начинаещи гмуркачи, които могат да се спускат до 9 метра под водата.

За задвижването си Tatooo.com разчита на 5.7-литров бензинов V8 двигател, развиващ мощност от 403 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/час при пикапа става за 5.3 секунди, а максималната скорост е 245 км/. Автомобилът разполага и с регулируемо окачване, а в салона има комбинация от черна и сива кожа, теракот на пода, 7-инчов дисплей с монитор и Sony PlayStation.
Първият автомобил със страница в интернет
Четиринадесет години след появата си Tatoo.com явно вече не е толкова актуален, тъй като страницата му в интернет вече не съществува.

Снимки: Rinspeed

Тагове: rinspeed
0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ... ( преди 9 години )
    http://***.pickuptrucks.com/html/news/rinspeed_tatoo.htmlМоля редактора да ми каже къде в орогиналната статия пише, "теракот на пода"?Това да не ви е баня???