IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи новия Х6

Моделът ще стъпи на пазарите в края на годината

BMW представи новия Х6

След като вчера се появиха първите снимки на второто поколение BMW Х6, днес германският производител представи автомобила официално. Той ще дебютира пред публика на изложението в Париж, а продажбите му ще стартират през декември тази година.
BMW представи новото Х6
Снимка: BMW

Както се окачваше новото поколение на автомобила запазва пропорциите на предшественика, като демонстрира еволюционни промени в дизайна си. Те са повлияни от новото поколение Х5, на което кросовърът с форма на купе е базиран. Салонът също е зает от новото BMW X5, като малки разлики се откриват единствено в централната конзола, която при Х6 е получила допълнителни елементи, облечени в кожа.

Второто поколение BMW Х6 ще може да се оборудва с няколко допълнителни пакета, предлагащи различни визия и оборудване. Модификацията Design Pure Extravagance, например, поставя впечатляващи и висококачествени акценти както в екстериора, така и в интериора, а пакетът M Sport подчертава динамиката на машината, съобщават от BMW. Налични още при въвеждането на пазара ще бъдат и опциите на BMW Individual.

Що се отнася до базовото оборудване на новото поколение Х6, то е значително по-богато в сравнение с предишния модел. Без доплащане ще се предлагат биксенонови фарове, 19-инчови алуминиеви джанти, автоматично задвижване на задния капак и осемстепенна трансмисия Steptronic Sport с лостчета на волана, както и кожена тапицерия, двузонова автоматична климатична инсталация, автоматично затъмняващо се огледало за обратно виждане и пакетът за сигурност Driving Assistant на BMW ConnectedDrive.

От компанията не разкриват точните размери на модела, като уточняват единствено, че багажникът вече предлага обем от 580 литра (1 525 литра при сгъването на задната седалка), а общата маса на автомобила е редуцирана с около 40 кг.
BMW представи новото Х6
При въвеждането си на пазара моделът ще предлага избор от три задвижващи агрегата - един бензинов и два дизелови. Те са модернизирани, като изискват с до 22% по-малко гориво, посочват от BMW.

Топ версията - X6 xDrive50i, се задвижва от V8 бензинов двигател с мощност 450 к.с. и 650 Нм. Двигателят позволява ускорение от място до 100 км/час за само 4.8 сек., а максималната скорост на движение достига 250 км/час. Средното потребление е 9.7л/100 км.

Дизеловите модели са BMW X6 xDrive30d - редови шестцилиндров дизелов двигател с 258 к.с. и 560 Нм, и BMW X6 M50d - редови шестцилиндров дизелов двигател с три турбокомпресора и 381 к.с. Първият се ускорява до 100 км/час за 6.7 сек., постига максимални 230 км/час и харчи средно по 6.0 л/100 км, а вторият изисква по само 6.6 литра гориво на 100 км. пробег, като развива 100 км/час за 5.2 сек.

През пролетта на 2015 година гамата от модели ще бъде допълнена с BMW X6 xDrive35i (306 к.с.) и BMW X6 xDrive40d (313 к.с.). На по-късен етап ще се появи и М-версия с над 550 к.с.

Цените на второто поколение BMW Х6 ще бъдат обявени малко преди пазарната премиера, която ще се състои през декември тази година.


 

Тагове: bmw x6
0 от 500
  • #28
    1 rate up comment 0 rate down comment
    IT ( преди 9 години )
    Вурст или не новата Х6тичка мачка :) Както се казва направена е като по учебник за луксозни автомобили и безспорно ще продължава да задава стандартите в сегмента :))....всичко останало са празни приказки на някакви издуханяци които карат 20 годишни бараки в случая японски и злобеят :) Апропо и возилото на Мерцедес което скоро беше показано и направено да е конkурент на Х6 изглежда Брутално и по нищо не отстъпва на първообразът си...клиентите на този клас автомобили имат върху какво да размишляват ;))
  • #27
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Мисленето на един нискочел вурст е такова, че когато някой му каже какво вижда, той да си представи виждащия, като гастарбайтер, който седи на тротоара и брои колите. Доста елементарно мислене...
  • #26
    3 rate up comment 2 rate down comment
    warf ( преди 9 години )
    Преди евроизборите Лютви Местан заяви, че ако БСП+ДПС имат по-малко гласове от ГЕРБ+Реформаторския блок, ще трябва да се отиде на предсрочни избори. Сега се налага да си сдържи обещанието, защото за ГЕРБ+РБ има подадени 14500 гласа повече, отколкото за БСП+ДПС.
  • #25
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Как точно го виждаш в белите държави?! Седиш по улиците и броиш колите ли?! :) Един вид си гастарбайтер без работа?!А това, че сравняваш Ферари с X6...респект! Следващият път сравни Рено Клио с Тойота Селика, по-близки ми се струват някакси!
  • #24
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    neznam kak e v nemsko i fransko , ama v nl si gi karkat ,i to dosta.makar ,4e danaka im e ko6maren -? 562 - ? 606 na tri meseca na sega6nata x6 s 3.0d motor. tova e edinstevnnoto logi4no objasnenie za6to ne sa pove4e ot sapunerkite.vsi4ko ostanalo si e napravo sme6no i kompleksarsko
  • #23
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Не говорим за марки, а за модели! Правиш ли разлика между двете или ти е трудно!А какво карат в белите държави го виждам всеки ден и модела в статията не присъства в избора на повечето хора в богатите държави. По-често можеш да видиш Ламборгини, Ферари или Бентли, отколкото Х6. Сещай се защо!
  • #22
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А какво карат в "белите държави"?! Хюндай? КИА? Тойота?! Хайде стига глупости!
  • #21
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Кълвач, къде видя и прочете, че никъде не карат Х6? Става на въпрос за това, че в белите държави не се кара (освен САЩ, но там причините са други), а се кара в банановите, каквато сме ние. Сега усещаш ли разликата или да ти го обясня малко по-подробно!
  • #20
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Никъде не карали X6, хахахаха :)Не знам сами вярвате ли си на глупостите, които пишете :D :D :D
  • #19
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Кадъч ( преди 9 години )
    В София X6-ците, кайените, ML, GL, Q7 са на всяка втора улица изобщо не ми правят впечатление