IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cosworth се зае със Subaru BRZ и Toyota GT 86

Пакетът на британците ще увеличава мощността на 2.0-литровия двигател

Cosworth се зае със Subaru BRZ и Toyota GT 86

Доказаният производител на двигатели Cosworth готви силов и оптичен тунинг пакет за Subaru BRZ и Toyota GT 86, става ясно от разпространено от компанията видео.
Cosworth се зае със Subaru BRZ и Toyota GT 86
Снимка: Cosworth

Към момента информацията е ограничена, но както изглежда британският производител се е заел да направи онова, което инженерите на Subaru и Toyota така не направиха - да доработи единствения предлаган за моделите двигател.

Според изданието Piston Heads работата на Cosworth е съсредоточена върху боксеровия агрегат на спортните купета, чието означение е FA-20. От видеото се вижда, че пакетът на Cosworth включва нова изпускателна система, но запознати твърдят, че той ще съдържа и турбо компресор.

Стандартният агрегат на близнаците Subaru BRZ / Toyota GT 86 генерира  200 к.с. при 7 000 об/мин и максимален въртящ момент от 205 Нм при 6 600 об/мин. Вече на няколко пъти се появяваха твърдения, че производителите готвят по-мощни версии на двигателя, сред които такива с турбо и допълнителен електромотор. В крайна сметка обаче подобно нещо не се случи.

От видеото на Cosworth става ясно, че пакетът ще бъде факт съвсем скоро. Очаквайте подробности.



Cosworth е създадена през 1958 г. във Великобритания от инженерите Кит Дакуорт и Майк Костин. Две години по-късно компанията обединява усилия с корпорацията Ford, като това води до създаването на най-успешния двигател в историята на Формула 1 - Cosworth DFV. През последните години компанията се занимава най-вече с производство на двигатели за Формула 1. Освен това тя снабдява със свои мотори автомобилни производители като Marussia, Briggs Automotive Company, Subaru, Jaguar, Mazda и др.
 

0 от 500
  • #6
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Да критикуваш Тойота е абсурдно,та това са най-надеждните и добри автомобили в света. А спортни коли правят много отдавна, и то много пъргави и доста по-бързи от германските танкове да речем.GT86 е легенда и наследник на Corolla AE86 с числото 9000 об./мин. на оборотомера, нещо непознато за германски автомобил. Но за такива обороти още 80-те години трябва солидна технология и силни инженери каквито са японските.
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Batito ( преди 9 години )
    300 коня и без турбо, такива са слуховете
  • #4
    12 rate up comment 0 rate down comment
    thebrainless ( преди 9 години )
    Да плюеш по Cosworth или пък Subaru, е меко казано ***... И изобщо какви автофенове сте?
  • #3
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Cosworth са институция!
  • #2
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Volanadjia ( преди 9 години )
    Специално Cosworth са меко казано достойни за уважение. Толкова части за други производители проектират и произвеждат, че направо няма изброяване. И то във всички случаи за върховите модели на фирмата. Само два примера: Мерцедес 190 Cosworth и AUDI RS6.
  • #1
    10 rate up comment 23 rate down comment
    до рикшите ( преди 9 години )
    Добре ,че са англичаните ,да ви доработят хубавите японски моторчета,че яко сте го закъсали ,все другите да доработват ,жълтурягите явно тези неща са им сложни.