IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов клонинг на G-Class

Всъдеходът на BAIC омешва дизайна на най-добрите

Нов клонинг на G-Class

Китайците казват, че подражанието е най-искрена форма на уважение. Но в Mercedes-Benz надали са останали особено поласкани от несполучливото копие на иконата си G-Class. Премиерата на въпросния автомобил се състоя на протичащото в момента изложение в Пекин.
Нов клонинг на G-Class
"Китайският G-Class", какъвто прякор си печели машината, носи името BJ80 и е произведен от местната компания BAIC Motor, известна още като Beijing Auto.

Всъдеходът е почти пълно копие на G-Class, особено погледнат отстрани. Германският проходим автомобил обаче не е бил единствената муза на китайските дизайнери. Те са заимствали от най-добрите всъдеходи на планетата. В предната част, например, ясно личат фаровете на Land Rover Discovery и радиаторната решетка на Hummer. Докато в задната част дизайнерите са си позволили оригиналност.
Нов клонинг на G-Class
BJ80 е базиран на военната машина 80 VJ, чийто първи цивилен вариант се нарича B80V. Двигателят на новия модел е 4.0-литров V8, но няма никаква друга информация за характеристиките му.
Нов клонинг на G-Class
Трябва да се отбележи, че от края на 2012 година BAIC Motor и Daimler си сътрудничат при производството на автомобили за китайския пазар. Договорът позволява на китайската компания да използва архитектурите на определени модели на Mercedes-Benz.

Снимки: AutoSohu
 

Тагове: mercedes g-class baic
0 от 500