IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai представи нов кросовър

Моделът i25 вероятно ще се продава и в Европа

Hyundai представи нов кросовър
Нов играч в сегмента на кросовърите дебютира на изложението в Пекин. Това е Hyundai i25 – модел, направен специално за пазара в Китай, който вероятно ще се предлага и на други пазари.
Hyundai i25 излиза на пазара до месеци
Автомобилът е изграден в духа на дизайнерската концепция Hyundai Fluidic Sculpture 2.0, чийто основоположник бе моделът Genesis. Тук обаче тя е реализирана в по-компактна форма – дължината на i25 е 4300 мм. Машината обаче изглежда по-агресивно от останалите модели на Hyundai, въпреки че основните й елементи от предницата – формата на радиатора и бронята с големи фарове срещу мъгла, са същите като при останалите кросовъри на марката.

Моделът е построен на платформата на Kia Soul и се задвижва от 2.0-литров бензинов двигател от серията Nu. Неговите технически характеристики засега не се разкриват. При излизането си в серия автомобилът обаче ще получи мотори с по-малък обем – 1.2 и 1.4 литра.

Продажбите на кросовъра ще стартират още през втората половина на 2014 г. Той ще се сглобява едновременно в 3 завода, като не се изключва възможността да бъде предложен и на други пазари, освен китайския. Ако това стане, i25 ще получи и дизелов двигател.

Снимка: Hyndai
Тагове: hyundai i25
0 от 500