IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai представи нов кросовър

Моделът i25 вероятно ще се продава и в Европа

Hyundai представи нов кросовър
Нов играч в сегмента на кросовърите дебютира на изложението в Пекин. Това е Hyundai i25 – модел, направен специално за пазара в Китай, който вероятно ще се предлага и на други пазари.
Hyundai i25 излиза на пазара до месеци
Автомобилът е изграден в духа на дизайнерската концепция Hyundai Fluidic Sculpture 2.0, чийто основоположник бе моделът Genesis. Тук обаче тя е реализирана в по-компактна форма – дължината на i25 е 4300 мм. Машината обаче изглежда по-агресивно от останалите модели на Hyundai, въпреки че основните й елементи от предницата – формата на радиатора и бронята с големи фарове срещу мъгла, са същите като при останалите кросовъри на марката.

Моделът е построен на платформата на Kia Soul и се задвижва от 2.0-литров бензинов двигател от серията Nu. Неговите технически характеристики засега не се разкриват. При излизането си в серия автомобилът обаче ще получи мотори с по-малък обем – 1.2 и 1.4 литра.

Продажбите на кросовъра ще стартират още през втората половина на 2014 г. Той ще се сглобява едновременно в 3 завода, като не се изключва възможността да бъде предложен и на други пазари, освен китайския. Ако това стане, i25 ще получи и дизелов двигател.

Снимка: Hyndai
Тагове: hyundai i25
0 от 500
  • #14
    4 rate up comment 0 rate down comment
    gt ( преди 9 години )
    Първо е корейско, и второ на кое точно е клонинг...??? На подобен модел на КИА. Него пък са го копирали от Skoda. Kопирали са го чехите, защото Skoda Yeti е показана няколко месеца след показването на KIA Soul. Дано му се е изяснило на ограниченото провинциално мозъче.
  • #13
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Китайски клонинг!
  • #12
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    KIA вече от десетина години са собственост на Hyundai. И двете марки са с почти напълно идентични модели. Обаче във всичките тестове за качество и класации, Hyundai се представя по-добре от KIA. Много по-добре. Това е мистерия на която само корейците знаят отговора.Това е цитат от AutoBild.
  • #11
    5 rate up comment 0 rate down comment
    WickedSixD ( преди 10 години )
    Ами във Варна явно много сте паралии, тук е пълно със Спортиджи ;)
  • #10
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Съгласен съм напълно за това с политиката на Хюндай. Върви някаква закачка между тях и Фолксваген, определено. И наистина се държат надменно спрямо останалите марки от Опел, Пежо, Форд,... Иначе Фолксваген са доста пред тях по продажби, но германците трудно могат да ги стигнат в качеството и безпроблемността. Щом лично Пиех отиди да инспектира новия i30, и търсеше проблем по колата да се заяде.
  • #9
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Не знам какво карате в София (ти едва ли си от там), но във Варна се напълни със Санта Фе-та от новия модел.
  • #8
    9 rate up comment 2 rate down comment
    WickedSixD ( преди 10 години )
    Хюндай ги уважавах много докато не си направиха цените потресаващо високи. Киа са в момента най-добрата марка от към цена/качество/екстри. Движещите се коли по София го показват. Новото СантаФе е толкова скъпо, не можеш да го срещнеш )
  • #7
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Jk ( преди 10 години )
    10% под VW. Не се изразих правилно.
  • #6
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Jk ( преди 10 години )
    Имат правило, цените им да стигат най-много до 10% от тези на VW. За тях другите марки, като Форд, Опел, френските, италианските, са ниска летва и не ги броят. Това им е политика и я спазват. Явно успешно.
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Това на снимката е ix25...