IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi A3 е „Световен автомобил на годината“

Във финала моделът изпревари BMW 4-Series и Mazda3

Audi A3 е „Световен автомобил на годината“

Новото поколение на Audi A3 e победител в ежегодния конкурес „Световен автомобил на годината“. Резултатите от гласуването на журито, в което влизат 66 автожурналисти от цял свят, стана ясно по време на започналия в Ню Йорк автосалон.

Audi A3 е „Световен автомобил на годината“
Audi A3


В борбата за главната награда Audi A3 успя да изпревари другите двама финалисти – BMW 4-Series и Mazda3. За баварския концерн останаха победите на BMW i3 в две категории – „Зелен автомобил на годината“ и „Дизайн на годината“. Там до финала стигнаха – Audi A3 Sportback e-tron и Volkswagen XL1 (в първата категория) и Mazda3 и Mercedes-Benz C-Class (във втората).
 
Audi A3 е „Световен автомобил на годината“
BMW i3

В категорията „Представителен автомобил на годината“ първото място е Mercedes-Benz S-Class, който успя да се пребори с конкуренцията на Bentley Flying Spur и Range Rover Sport.
 
Audi A3 е „Световен автомобил на годината“
Mercedes-Benz S-Class

За „Най-добър спортен автомобил на годината“ бе избрано купето Porsche 911 GT3, което се бореше за приза с Chevrolet Corvette Stingray и Ferrari 458 Speciale.
 
Audi A3 е „Световен автомобил на годината“
Porshe 911 GT3

Миналата година конкурсът бе спечелен от седмото поколение на VW Golf. Наградата за дизайн отиде при Jaguar F-Type, а за „най-добър спортен автомобил“ при Porsche Boxter/Cayman. Званието „Зелен автомобил на годината“ спечели седанът Tela Model S.
 
Снимки: Производителите
 
Тагове: audi a3
0 от 500
  • #22
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Автора ( преди 10 години )
    много интересно Тези журналисти, колко разбират от авто-механика,че да дадат реална и обективна оценка, все едно ние да даден обективна оценка за някоя статия , и да даваме съвети ... но кой да мисли с тези глави, само лаете а не хапете :Д
  • #21
    11 rate up comment 18 rate down comment
    до speedart ( преди 10 години )
    Щом са това критерийте, нека изкарат по кой от тях ауди бие конглокентите и защо?Щом няма скала за оценка значи няма и критерии. Докато не се изкара оценка на материали - еди какъв си материал 10 точки, друга смеска за пластмаса - 9 и т.н. Двигател - к.с. N.m л/100 .. и т.н. реални работи НЯМА КРИТЕРИИ. ПРосто някой му харесвало еди кво си ама колко са му платили за това мнение не е ясно. Така, че радвайте се на такива класации, защото в другите ИСТИНСКИТЕ няма как ВАГ да е в топ 10 дори!
  • #20
    6 rate up comment 14 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Az
  • #19
    10 rate up comment 13 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 10 години )
    a puk az 6te si karam mazda3 i 6te si se 4uvstvam onepravdan! baluci, dokato vi ima, 6te ima i tarikati da bogateqt na gurba vi!...i koi kaza, 4e VW e PREMIUM marka!?
  • #18
    12 rate up comment 2 rate down comment
    DO: Speedart ( преди 10 години )
    Ти си ***
  • #17
    1 rate up comment 5 rate down comment
    !!! ( преди 10 години )
    kakva li e ? az taka i ne razbiram ot koli, samo na karu4ka sam
  • #16
    15 rate up comment 14 rate down comment
    speedart ( преди 10 години )
    Критерийте са обикновенно: дизайн , материали , управление , работа на двигателя и агрегатите , работа на системите за безопасност и т.н....като ви интересуват подробностите потърсете сайта "кола на годината" и прочетете...има си конкретни критерии...не е като у наше село
  • #15
    13 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тази класация няма нищо общо с реалноста, тъй като няма никакви конкретни критерий за оценка, което значи, че дребните душици тука могат да се радват само на подобни *** класации, тъй като във всички нормални и смислени класации тия немски скъпи, но не премиум, кошници са на дъното.
  • #14
    17 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Странно защо наградите за автомобил на годината рядко се печелят от автомобилите, които са най-надеждни, с най-малко дефекти и от които клиентите са най-доволни. Причината е една - просто тази класация се прави от журналисти, а те са лесно подкупни. Както се оказа за глупостите на ADAC, така и тук всеки знае, че всичко е нагласено. Автомобил на годината в повечето случай значи, купувайте, че много пари платихме за тоя приз. А3 не е нищо повече от фокус,меган дори и от някой китайски автомобили
  • #13
    16 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    А ,за оризарите пониже ги няма никъде в тази класация -по една оризова бира -за утеха.