IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford разкри Focus Sedan

Обновеният модел ще има премиера в Ню Йорк

Ford разкри Focus Sedan

След като показаха обновените версии на хечбека и комбито Focus, производителите от Ford разкриха и новия Focus Sedan. Премиерата на модела пред публика ще се състои следващата седмица в Ню Йорк.
Ford разкри Focus Sedan
Снимка: Ford

Новият Focus Sedan, подобно на хечбека и комбито, е преминал през мащабен фейслифт, който засяга дизайна, двигателите, технологиите и окачването. Дизайнът на екстериора е изпълнен в новия стил на марката, като демонстрира по-атлетични и динамични форми. Напълно нови са броните, светлините и решетката на радиатора в стил Aston Martin.

Интериорът също е обновен, като най-видими са промените по централната конзола, която вече разполага с по-малко бутони. Впечатление правят също така новата инфо-развлекателна система SYNC 2, както и камерата за заден ход, която присъства в стандартното оборудване на модела. Работено е и по подобряването на шумоизолацията, а сред новостите присъства системата Active Park Assist, която разполага и с режим за автоматично перпендикулярно паркиране.

Обновеният Focus Sedan разполага и с преработено шаси, което гарантира "по-добър контакт с пътя и по-комфортна возия". Нови са също така електрическо сервоуправление и програмата за електронна стабилност. А като опция се предлага спортен пакет, който включва по-твърдо окачване, спортен бодикит, 17-инчови джанти и др.

Двигателите при новия Focus Sedan ще бъдат аналогични с тези, които вече се предлагат за новите версии на комбито и хечбека. Дебют на борда на модела ще направят напълно новия 1.5-литров бензинов EcoBoost двигател (150 или 180 к.с.) и новия 1.5-литров дизелов TDCi агрегат (95 и 120 к.с.). Наличен ще бъде и предлагания до сега 1.0-литров бензинов EcoBoost двигател (100 или 125 к.с.).

Всички подробности за новия Ford Focus Sedan ще бъдат разкрити следващата седмица в Ню Йорк. На автомобилното изложение ще бъде представена и обновената версия на електрическия Focus Electric, докато спортната версия Focus ST ще видим през следващата година.

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Хенри ако се не лъжа, това е най-продавания автомобил за2013 1.1 милиона доставки.
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Хенри - Бай Форд ( преди 10 години )
    Повтарям пак за не разбралите. Астън Мартин до преди години беше част от Форд, а главният им дизайнер все още работи за Форд и затова има предна решетка подобна на Астън. Надявам се след пускането и на Мондео, Форд отново да бъдат номер 1 по продажби.
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Задницата ми напомня на Хюндай птпреди десетина години. Не ми харесва. Отпред изглежда добре, но докато не се види на живо, нямам мнение по тоя въпрос. Много пъти някой модел изглежда добре или зле на снимки, а в реалността е различен. Като чета какви промени са напрвили...ами това е нов автомобил. За Фолксваген това би било 2 генерации в бъдещето. Промени по окачване, настройки на ESP, нови мотори, нов интериор...Фолксваген и за 10 години не правят толкова промени.
  • #4
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Астъна не е лош ъъъ тоест Форда. Защо така си плюят на идентичността не ми е ясно.
  • #3
    16 rate up comment 1 rate down comment
    тате ( преди 10 години )
    На живо ги гледам новите фодчета, много хваща око този дизан ала "Астън мартин"Евала!
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    пиф ( преди 10 години )
    Седаните винаги са били особено красиви. И случая не е изключение. Има нужда производителите да се върнат малко в миналото, стига с тези маски тип Дарт вейдър или изчанчени остри линии и отрязани *** ...
  • #1
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Jeta ( преди 10 години )
    Дизайна е много интересен и е доста по-добър от сегашния Фокус !!!