IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Прогноза – само 6 автопроизводителя ще оцелеят

Анализът е на финансов експерт от холдинга Morgan Stanley

Прогноза – само 6 автопроизводителя ще оцелеят

Само 5-6 от сегашните големи автомобилни производители ще оцелеят през следващите около 15 години, заяви един от водещите икономисти на холдинга Morgan Stanley – Адам Джоунс, в интервю за The Detroit News.
Прогноза – само 6 автопроизводителя ще оцелеят
„В момента има прекалено много автомобилни компании – около 30 от 8 държави. По наше мнение, като отчитаме икономическите показатели, конкурентоспособността им и техническите им възможности, тяхната бройка ще се съкрати до 5 или 6“, коментира Джоунс. И добави, че в сегашния си вид тези компании ще могат да оцелеят максимум още 10-15 години. Прогнозата му се отнася и за американските производители.

Финансовият експерт не посочи кои компании, според него, ще бъдат принудени да прекратят дейността си. Джоунс все пак уточни, че сериозни проблеми ще имат General Motors и Tesla, докато BMW – заради високите технологии, които предлага, и Volkswagen AG – заради широката си гама продукти, могат да бъдат спокойни.

Друго издание - Car and Driver, също смята, че в сегашния си вид GM трудно ще се справи на пазара. Американският концерн вече закри някои от принадлежащите му брандове – Hummer, Pontiac и Saturn, и започна сериозна реорганизация на производството в цял свят. Chevrolet напуска Европа, а Opel се изтегля от Китай. Предстои спиране на австралийския Holden.

Изданието е на мнение, че френската група PSA Peugeot Citroen и Volvo също за сред застрашените компании. И припомня, че въпреки неприятните прогнози на финансистите в световен мащаб, създаването на съюзи между различните производители продължава. Китайската DonFeng купи голяма част от акциите на PSA, а Volkswagen планира да увеличи своето участие в Scania.

Снимка: Automedia.bg

Тагове: morgan stanley
0 от 500
  • #38
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Онзи к***вал долу пък писал До Дошо, а като гледам Дошо не е писал коментар. Това параноята голяма работа. Тоя Дошо, толкова надълбоко им е влязъл на някой, че на лягане и на ставане само за него говорят. Привижда им се във всеки коментар. Евала на Дошо, че е докарал нискочелите вурстове до състояние сами да си говорят и да им се привижда Дошо. Хахаха, кеееефффф!!!
  • #37
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Хахаха, ей няма толкова глупави хора ей. Значи щом Европа не било една държава и САЩ не било. Хахаха, това вурстовете наистина сте много, много прости парчета. Имам съмнението, че сте неуки ***, защото толкова *** българи, аз през живота си не съм виждал. Да не може да различи държава от континент. Ами като не можете погледнете какво пише в нета бе тъпчовци.Ама те не са няколко,а е само 1 или най-много двама и пишат с различни никове.Дето казват хората,че да харесваш немското си е диагноза.
  • #36
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Виждам че феновете на немски *** *** не стават и за чистачи на ***.
  • #35
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Или по просто казано простотията на *** Балкански е достойна за световен рекорд.
  • #34
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тук виждам,че бедни *** юнаци вероятно расли в някое помашко родопско село да се напъват да ми обясняват неща свързани с икономиката.Явно сме найстина най тъпата страна на света.
  • #33
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Бъркаш миризмата е фен на Хюндай. Представи си колко трябва да си мръднал, че да станеш фен на Хюндай и да хвалиш стария служебен Хюндай на баща си? Изперка народа. А ето ти и доказателство, че миризмата е фен на Хюндай:http://automedia.investor.bg/read/9523.html
  • #32
    5 rate up comment 14 rate down comment
    До Дошо ( преди 10 години )
    Еми може Европа да не е една държава, но тогава на този принцип и САЩ не е една държава! Ама трябва и малко акъл. Когато не си много умен не виждам на каква база наричаш по умните от теб ***? А да бе ти и Порше не си карал ама каза, че е скапана кола за разлика от Тойота. Та на въпроса ЕС(в превод за Дошо "Европейски съюз")е работи на същия принцип като САЩ, има си Европейски парламент с европейски депутати представляващи страните членки, има си обща валута за целия ЕС. Има си химн, съд на Европейския съюз и т.н. Всичко е както в САЩ и по същия начин всеки ЩАТ си има автономия както и свои закони, свой президент(губернатор) всеки щат е представен в камарата на конгреса с по двама сенатори(депутати) и т.н. Брутния вътрешен продукт на САЩ е 16 трил. А на ЕС е 17 трил и е първа в света икономика. САЩ втора. Сега стана ли ти ясно?
  • #31
    4 rate up comment 16 rate down comment
    A3 ( преди 10 години )
    Ne znam dali Evropa e nai-golqmata ikonomika,no horata sa nai-wziskatelni kum awtomobili i zatowa 6irpotrebi kato qponskite orizovi ko6nici ne minawat :)
  • #30
    15 rate up comment 4 rate down comment
    123 ( преди 10 години )
    Анонимнико, има официална статистика и може всеки човек с поне малко акъл в главата да е погледне. Ти обаче явно го нямаш и за това приказваш глупости. щом за теб Европа е най-силната икономика в света просто няма спасение. Глуп***в си и си вярваш на глупостите...Европа държава ли е бе глупчо да те попитам? Все си мисля, че е континент. Къде почна да сравняваш континенти с държави. Ей, това вурстовете сте много зле...
  • #29
    4 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Европа били глупави и ограничени хора? Сори бате, но Европа е най-силната икономика в света, Няма САЩ, няма Китай. Дори да приемем, че ти си много по-умен от останалите хора/което е абсурдно когато имаш една гънка/. Да вземем пример с Мерцедес,БМВ и Ауди. В Европа те продават 30% от продукцията си, останалите 70% са в останалите развити страни. Да вероятно в Пакистан,Афганистан,Етиопия,Виетнам,КНДР и т.н. няма много немски коли но това не е защото са умни и не ги искат а просто защото хората живеят в бедност и не могат да си ги позволят. Доводите ти само показват, колко ти е акъла.