IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti Q50 с мотор от GT-R ще излезе в серия

Инженерите на Nissan имат 18 месеца да напъхат мотора от Годзила в коша на седана

Infiniti Q50 с мотор от GT-R ще излезе в серия

Инженерите от техническия център на Nissan, разположен в британския град Кренфийлд, са получили задача от ръководството на компанията да намерят начин, по който да разположат под капака на седана Infiniti Q50 мотор от суперколата Nissan GT-R. Това съобщава изданието Autocar.
Infiniti Q50 с мотор от GT-R ще излезе в серия
Q50 Eau Rouge при премиерата си в Женева. Снимка: Automedia.bg

Прототипът на въпросната кола - концепцията Infiniti Q50 Eau Rouge с двигател с мощност 550 к.с., бе показан от японската компания през март на автосалона в Женева. Тогава президентът на Infiniti Йохан де Нисшен заяви, че серийната версия на седана е официален проект и ще получи двигател с повече от 500 к.с.

Сега инженерите на Nissan имат на разположение 18 месеца, за да намерят начин да интегрират мотора в серийната версия на Infiniti Q50. Очаква се автомобилът да ускорява от 0 до 100 км/ч за около 4 секунди. При Nissan GT-R това става за 2.9 секунди.

Серийното Q50 с такъв мотор ще трябва да се конкурира с новото поколение на BMW M3, което разчита на 6-цилиндров двигател с мощност 431 к.с. От 0 до 100 км/ч М3 ускорява за 4.3 секунди, а максималната му скорост е 250 км/ч.

0 от 500
  • #4
    16 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    хаха инфинити са най-бързо развиващата се премиум марка ... така че коментарите са ви смешни. А знаем много добре що за двигател ще монтират, така че този звяр не само, че ще конглокира ами най-вероятно и ще смаже М3 и подобни. Да не говорим, че при инфинити цената варира в граници до +-20% от най-ниското до топ оборудване - за пример М модела 105 000 най-евтината версия, най-скъпата е 119 000 лв. Просто при тях базово си има всичко в автомобила... Качеството е безспорно. Евала.
  • #3
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    ако цената е като на М3 ще чакат за продажби ха ха ха
  • #2
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    порше ги уби сега си търсят друг, е да с по малка мощност да не стане фал
  • #1
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    ох ох ох с М3 ще се конглокирае да то е с 130коня по малко може и да са равни