IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat също купува марка мотоциклети

Италианците обсъждат придобиването на компанията MV Agusta

Fiat също купува марка мотоциклети

Явно за да бъдеш голям автомобилен производител в Европа, трябва правиш и мотоциклети. През 2012 г. концернът Volkswagen купи компанията Ducati, а BMW е произвеждала мотори, още преди да се заеме с автомобилите. Към тях е на път да се присъедини и Fiat, чието ръководство обмисля придобиването на спортната марка MV Agusta, съобщавa Autoblog.
Fiat също купува марка мотоциклети
Засега от италианския концерн не бързат да потвърдят подобни намерения, но не ги и отричат. Според агенцията за анализи Asphalt and Rubber подобна сделка ще изисква огромна инвестиция от страна на Fiat, като не е сигурно дали тя ще се изплати. А италианците не биха вложили пари в марка, която не носи високи приходи.

Компанията MV Agustа е известна със състезателните си успехи през 50-те и 60-те години. До появата японските марки, нейните машини са едни от най-бързите. Постепенно обаче тя бива изтласкана, а през последните години неин собственик, макар и за малко време, бе американската компания Harley-Davidson.

Според експертите Fiat ще заплати далеч по-малко, отколкото Audi плати за Ducati преди 3 години - около 800 млн. евро. Причината е, че MV Agusta е далеч по-скромна марка със слаби продажби. А и босът на Fiat Сержио Маркионе се е доказал като един от най-успешните мениджъри, когато става дума за преговори.

Снимка: MV Agusta

Тагове: mv agusta
0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Уличен дрифтър ( преди 10 години )
    Хаха,били най-бързите, ама както и при автомобилите, дошли "лошите" японци и те докарали до фалит сумата ти марки.Някои ги възстановиха по наименование само,заради бол от носталгици.
  • #7
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    само дето Civic-ите ги правят на няколко места и масовката дето е в БГ (FK/FN) се прави в Англия, а не Япония. Японските Civic-и (FA/FD)(познати още като Acura CSX)са адски малко
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    до ККК ( преди 10 години )
    Я пак за двигателя на Хондата...?
  • #5
    9 rate up comment 0 rate down comment
    !!! ( преди 10 години )
    Само Дошо още вярва ще япоснското е по различно по качество. Доше Хондата, която притежаваш е от времето когато се правеха здрави коли, като си кушиш нова японска кола ще видиш колко са "качествени" и "здрави".
  • #4
    10 rate up comment 0 rate down comment
    KKK ( преди 10 години )
    Бобчо, точно за качество при новите автомобили изобщо не говори, защото е еднакво ниско НАВСЯКЪДЕ! И точно затова не би трябвало да е критерий при покупка. Отдавна се знае за проблеми при немските автомобили и си мислех, че поне в Япония държат на качество. Оказа се обаче, че майсторът ми е сменил двигател на бензинов Сивик 2012 на 55 000 км... Това всеки да си го тълкува
  • #3
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Бобчо ( преди 10 години )
    Фиат... с каквото и да се захванат е провал....една кола нямат която да е надеждна.Уж щяха да спасят Ланчия.. пълни глупости,докараха марката до фалит.Освен на дизайн италианците трябва да залагат и на качество.Иначе накрая само Ферари и Ламборжини ще оцелеят.
  • #2
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Прометей до Дошо ( преди 10 години )
    Точно така, нека ги купят и запазят като Алфа и Ланча...
  • #1
    9 rate up comment 10 rate down comment
    turbo ( преди 10 години )
    Те хубаво ще я купят ама тея типове от MV кой им прави ценообразуването не зная..ама не е от тая планета де..*** цените са си измислили..те за тва и не ги карат много..иначе не са лоши ама повечето конКУРенти в класа им ги бият и на писта и в цената!