IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault и Caterham прекратяват сътрудничеството си?

Двете компании ще разработват спортния модел независимо една от друга

Renault и Caterham прекратяват сътрудничеството си?

Компаните Renault и Caterham имат намерение да прекратят сътрудничеството си, съобщава Autocar. Още преди 1.5 години двете фирми се договориха за съвместна разработка на нов спортен автомобил, но не могат да постигнат консесус по най-важните въпроси.
Renault и Caterham прекратяват сътрудничеството си?
Концептът A110-50 представя как ще изглежда бъдещата спортна кола на Renault. Снимка: Renault

Засега официалните представители на френската и британската компании отказват да коментират информациите за предстоящата раздяла. Нито Renault, нито Caterham обаче имат намерение да се откажат от създаването на въпросния спортен автомобил, който явно ще разработват независимо една от друга.

Премиерите на автомобилите са предвидени за 2016 г., като вече се знаят някои подробности за тях. Теглото и на двете машини ще бъде около 1100 кг, но ако тази на Renault разчита на мощност от 250 к.с., както се твърди, моделът на Caterham ще има поне 50 к.с. повече. Все още не е ясно дали моделите ще делят обща платформа.

За проблеми между французите и британците се заговори още в началото на годината, като тогава стана ясно, че Renault ще отложи дебюта на серийния си спортен автомобил, който трябваше да се продава под марката Alpine. Една от причините за това бе необходимостта за доработване на дизайна, който не бе харесан от потенциалните купувачи. Това от своя страна обърка плановете на Caterham, чиито инженери бяха принудени да направят промени в конструкцията на своя автомобил.

 

Тагове: caterham
0 от 500
  • #13
    3 rate up comment 7 rate down comment
    а сега! ( преди 10 години )
    ако някой ми каже какъв е тоя верблюд горе на снимката - има 2 бири от мен!
  • #12
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Ганю Баев ( преди 10 години )
    Брях ква готина па и тихъ, щот'ни пали, лагунка са прудава гори в обявити - саму за 11лева! Ей сегинка тичам да си а зема!
  • #11
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Бай *** карат онова полуфалирало недорзомение ХлОпел... :D :D :D
  • #10
    6 rate up comment 8 rate down comment
    сЛоган ( преди 10 години )
    Всеки бай *** с поне 1 рено!
  • #9
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    най-вече, както и други подобнибе нали са му забранени белите държави...))
  • #8
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Рено държи и Турция.
  • #7
    5 rate up comment 10 rate down comment
    до долния ( преди 10 години )
    ами като нямаш-нямаш, какво го изтъкваш пред всички!?и не забравяй онова с *** на капака държи "пазарите" и на Мароко, Занзибар,Гвинеите, вероятно на пигмейските републики и т.н.бе вобще голям "пазар" голямо нещо! ахахах
  • #6
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Как пък го установи това ,че Нисан продава повече от Рено? Точно пазари като Европа,Бразилия,Аржентина,Мароко се държат от Рено докато Ниссан държи САЩ,Канада,Австралия, Япония и Южна Корея. Русия им е общ пазар. Това се нарича разпределение на пазарите ако не си чувал. А там където двете марки се предлагат се налагат в различни класове Нисан при SUV-овете и пикапите а Рено при леките коли , лекотоварните и тежкотоварните автомобили. То малко трябва човек да се сети ама и малко като няма...
  • #5
    6 rate up comment 12 rate down comment
    оксиморон ( преди 10 години )
    рено и кола
  • #4
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Алеко Константинов ( преди 10 години )
    Бай *** - не мислиш ли, че темата "рено спасило Нисан" от фалит лееекичко се преекспонира и клони към абсурда!? То все едно да кажеш Давид спаси Голиат!И преди и особено сега Нисан произвежда и продава 4-5 ПЪТИ повече коли от рено ...Относно Мерцедес - те винаги търсят някоя бюджетна фирма да им прави "евтините" модели.