IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mokka - проходимият бестселър на Opel

Компактният кросовър записа 200 000 поръчки за само 18 месеца на пазара

Mokka - проходимият бестселър на Opel

Mokka - проходимият бестселър на Opel
Снимка: Opel

Увеличаващото се търсене на компактни коросовъри в Европа се потвърждава за пореден път. В този случай става дума за Opel Mokka, чиито продажби надминаха очакванията на производителите. Проходимият компактен модел записа 200 000 поръчки за само 18 месеца на пазара, превръщайки се в един от най-успешните модели на германската марка.

Продажбите на Mokka в Европа се удвоиха по-малко от година след като реализираният тираж на модела изпълни поставената цел от 100 000 екземпляра през месец април 2013 година, съобщават от компанията. В момента продажбите на модела съставляват около 11.3% oт обема на този сегмент в Европа, нареждайки го на трето място сред SUV моделите в малкия клас.

На пазарите във Финландия и Норвегия моделът води с отчетлива преднина в своя сегмент, заемайки съответно 24% и 21% дял от него, а във Великобритания заема 17% дял. В Германия Mokka е начело на целия SUV сегмент: с почти 12 процентен пазарен дял за първите два месеца на 2014 година Mokka е номер едно според Германската федерална служба за моторни превозни средства (KBA).

Производителите очакват положителната тенденция в продажбите на първия германски SUV модел в малкия клас да се запази. За целта ще бъдат предложени нови двигатели, опции и нива на оборудване.

Нашият тест на Opel Mokka вижте ТУК

Тагове: opel mokka
0 от 500