IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada Granta TC1 нахлува във WTCC

Руската компания официално представи своя състезателен автомобил

Lada Granta TC1 нахлува във WTCC

Руската автомобилна марка Lada представи официално своя състезателен автомобил Granta TC1, с който ще участва в тазгодишните надпревари от WTCC.
Lada Granta TC1 нахлува във WTCC
Световният шампионат за туристически автомобили - WTCC, не е нова територия за Lada. Руснаците участваха за първи път в състезанията от календара на FIA през 2008 година. За тазгодишния сезон Lada е подготвила три автомобила Granta TC1, които ще бъдат управлявани от Роб Хъф - шампион във WTCC през 2012 година, Джеймс Томпсън и Михаил Козловски.

Най-доброто класиране на Lada през миналия сезон бе петото място на Томпсън на пистата в Русия.
Lada Granta TC1 нахлува във WTCC
Тазгодишният автомобил на Lada е с 50 кг. по-лек от своя предшественик, като има обща маса от 1150 кг. Освен това Granta TC1 има снижен с 20 мм. просвет и разчита на джанти с размер 18 инча. Промени има при аеродинамичния бодикит, който е оборудван със задно крило с нов дизайн. Задвижването пък е поверено на 1.6-литров турбо-двигател с четири цилиндъра, който генерира около 380 к.с.

В състезанията от тази година руснаците ще си съперничат с автомобили като Citroën C-Elysée WTCC и Honda Civic WTCC. За следващия сезон Lada подготвя напълно нов автомобил.
Lada Granta TC1 нахлува във WTCC
Снимки: Lada

0 от 500