IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chrysler унищожава 93 уникални Dodge Viper SRT

Причината са тежки катастрофи с две от суперколите

Chrysler унищожава 93 уникални Dodge Viper SRT

Ръководството на Chrysler нареди да бъдат унищожени 93 оригинални предсерийни автомобила от първото поколение на Dodge Viper SRT. Те са произведени в началото на 90-те години на миналия век и са предоставени за образователни цели на училища, колежи и университети в цялата страна.
Chrysler унищожава 93 уникални Dodge Viper SRT
Снимка: YouTube

Оказва се, че автомобилите са експериментални и нямат разрешение за движение по обществените пътища. Те не разполагат със система за контрол на вредните емисии, както и с ограничител на скоростта. Две от суперколите предизвикват тежки катастрофи с пострадали хора, което води до съдебни дела. И съответно няколко милиона долара обезщетения, изплатени от компанията-майка - Fiat.

Историята излиза на бял свят, след като Норм Чапман, професор в колежа South Puget Sound Community, дава интервю за изданието Motor Trend. И споделя, че получил уведомление от Chrysler, в което се казва, че "подаръкът" с пореден номер 4 на стойност 250 000 долара ще бъде унищожен.

"Няма как да се примиря с унищожаването на подобни редки автомобили, но съм наясно защо това трябва да се случи - коментира от своя страна уредникът на автомобилния музей в Такома - Скот Келер. - Аз съм ентусиаст, но и реалист. В случая трябва да се защитни автомобилната индустрия. Това е единственото нещо, което може да предприеме концернът, за да предпази хората. Ясно е, че тези Dodge Viper SRT не отговарят на стандартите".

Други експерти, като Джъстин Хайд от изданието Motoramic, са на мнение, че няма нужда от толкава тежко "наказание". В интернет вече се върти клип с унищожаването на един от автомобилите, който предизвиква огромна тъга у феновете на модела.


 

Тагове: dodge viper srt
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 6 rate down comment
    Muenchen05 ( преди 10 години )
    Kogato bqh Student imahme v FH M
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Къде видя да пише "клиенти" тоест хора или институции които да са ги купили? Това са предсериййни автомобили не автомобили в продажба, предоставени са за образователни цели на училища, колежи и университети. И ги унищожават не защото мислят за "килиентите", а защото могат да ги съдят.
  • #4
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Итлианеца, никой не говори за фабрични дефекти тук. Това са коли кото не отговарят на стандарти за движение по обществени пътища.
  • #3
    13 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Евала не като Тойота да си връща по десет пъти бракуваната стока в сервиза за отстраняване на фабрични дефекти. Трябваше тия милиони Тойоти да отидат директно за скраб, така нямаше да плащат милиарди долари за глоби и обезщетения.
  • #2
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Чевролед ( преди 10 години )
    Това да го докарат в България, да го пуснат за 10 бона и готова работата. Хем вълка сит, хем овцата в кошарата.
  • #1
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Eвалла на Холдинга!