IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Подобреният Juke дебютира в Женева

Нови двигатели, нови възможности за персонализация и по-голям багажник за новаторския кросовър на Nissan

Подобреният Juke дебютира в Женева

В Женева Nissan представи подобрената версия на своя ексцентричен мъник Juke. Компактният градски кросовър е преминал през щателна модернизация, която обхваща както дизайна на екстериора и интериора, така и задвижването, технологиите и програмата за персонализиране. Увеличен е дори обемът на багажника, при това с цели 25%.
Подобреният Juke дебютира в Женева
Juke, който се появи на пазара преди малко повече от три години, успя да се нареди сред най-успешните модели на Nissan. Именно затова инженерите и дизайнерите на японската марка са отделили сериозно внимание на модернизираната му версия.

Новият Juke запазва оригиналния стил на своя предшественик, като се възползва от серия дизайнерски подобрения, придаващи му по-модерен облик. Така например в предната част са поставени преработени ксенонови фарове, които включват дневни LED светлини с двоен интензитет. В решетката е вграден новият подпис на Nissan, докато предницата е подсилена с нова и по-здрава защита под бронята. Страничните огледала са променени и включват LED мигачи и камери за Around View Monitor, а задната броня разчита на по-агресивна форма.
Подобреният Juke дебютира в Женева
За интериора пък са подготвени нови пакети за персонализация, чрез които клиентите ще могат сами да подбират цветовете на централната конзола, облицовките на вратите и други елементи. Такива възможности са налични и за екстериора, като засягат страничните огледала, праговете, спойлера на покрива и дръжките на вратите.

Инженерите на компанията са успели да подобрят и багажника, който при версиите на модела с две задвижващи колела вече предлага с 25% по-голям обем - до водещите в класа 317 литра. Освен това в багажното пространство е поставен двоен под, а при сгъването на задните седалки се получава абсолютно равна повърхност.

Подобренията в стандартното оборудването включват LED дневни светлини, CD радио с AUX-In вход, индикатор за превключване на предавките и датчик за налягането в гумите. При по-високите версии вече са налични технологии като NissanConnect с камера за движение на заден ход, Around View Monitor, Safety Shield и др.

Интересна новост е и стъкленият електрически таван, който обхваща 2/3 от покрива на колата.
Подобреният Juke дебютира в Женева
Що се отнася до двигателите, новостите там засягат бензиновите предложения. В гамата е включен един напълно нов мотор и един, който е преминал през модернизация.

Новият агрегат е 1,2 DIG-T, който заменя досегашния 1,6-литров атмосферен със 117 к.с. Новият мотор разполага с турбо и със система за директно впръскване на горивото, като генерира 115 к.с. и 190 Нм. Оборудван е с автоматична функция Stop/Start, като изразходва средно по 5,5 л/100 км. Вредните емисии на CO2 са 126 г/км.

Съществуващият 1,6 DIG-T бензинов агрегат е подобрен, за да доставя повече въртящ момент под 2000 об/мин. Генерирайки 190 к.с., той вече отговаря на Евро 6 стандарта, отделяйки 139 г/км емисии CO2 при 2WD версиите. Сред новите функции са по-висока степен на сгъстяване (увеличена от 9,5 на 10.5:1 ), снижено триене и студена рециркулация на изгорелите газове. За този агрегат е подготвена и нова опционална M-CVT предавателна кутия. По дизеловото предложение - 1,5 dCi (110 к.с.), промени не са правени.
Подобреният Juke дебютира в Женева
"Новият Juke е още по-енергичен, а интериорът прави истинско впечатление. Новите възможности за задвижване и силно развити технологии, предлагащи се на водача, запазват преднината на Juke пред конкурентите", каза при премиерата на модела Гийом Картие, шеф на отдела за продажби и маркетинг в Nissan Европа. И уточни, че очаква моделът да покаже още по-дори резултати на пазара. За своя жизнен цикъл от почти 40 месеца Juke е реализирал 420 000 продажби, което в водещ резултат в сегмента.

В Женева Nissan представи и по-мощна Nismo версия. Подробностите за нея очаквайте през следващите дни.

Снимки: Automedia.bg

Тагове: nissan juke
0 от 500
  • #11
    10 rate up comment 15 rate down comment
    амии... ( преди 10 години )
    грозното станало още по-грозно! отдалеч личи поразяващата ръка на рено
  • #10
    6 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Porednata rumanska kloaka
  • #9
    23 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Бил уж мега грозен, а се продава, като топъл хляб. Бил, като настъпана жаба, а Поршенцата с които се подиграва са, като размазани жаби пред него. Да не говорим, че в градски условия прави псевдо спортистите за смях. Скъсва им шортите и прави ластици с тях. Пък за батко му Годзила да не говорим какви подигравки си прави със супер спортистите. При това положение, как няма да е грозен за хейтърчетата любители на немските каски. Грозен и омразен ще им е естествено, ахахаха, нали така хейтъри!
  • #8
    8 rate up comment 7 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    V mercedes4e slagat dizeli ot Dacia,a pla6tat za mercedes4e muhahahahaha
  • #7
    14 rate up comment 19 rate down comment
    естет ( преди 10 години )
    Прилича на настъпана жаба, ултрагрозен автомобил.
  • #6
    17 rate up comment 11 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Nai-svejia i tejkarski dizain v toia klas.
  • #5
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Грозен красив боли ме тръбата.Нали накъса шортите на една камара псевдоспортисти,напрви си гаргара с Ферарита,Бенцове,Макларени голям смях падна.Велика машинка е.Простите *** злобни пак не са в час.
  • #4
    16 rate up comment 13 rate down comment
    Cenitell ( преди 10 години )
    Това добродушно "ококорено" Нисанче преди 2 г. взе страха на няколко известни спортни икони при улични гонки, макар, че техните "муцуни" бяха (и сега) много свирепи. Затова и бе наречена Малката годзила! :)
  • #3
    11 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Nissan Joke
  • #2
    6 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Малееееее... :(