IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Подобреният Juke дебютира в Женева

Нови двигатели, нови възможности за персонализация и по-голям багажник за новаторския кросовър на Nissan

Подобреният Juke дебютира в Женева

В Женева Nissan представи подобрената версия на своя ексцентричен мъник Juke. Компактният градски кросовър е преминал през щателна модернизация, която обхваща както дизайна на екстериора и интериора, така и задвижването, технологиите и програмата за персонализиране. Увеличен е дори обемът на багажника, при това с цели 25%.
Подобреният Juke дебютира в Женева
Juke, който се появи на пазара преди малко повече от три години, успя да се нареди сред най-успешните модели на Nissan. Именно затова инженерите и дизайнерите на японската марка са отделили сериозно внимание на модернизираната му версия.

Новият Juke запазва оригиналния стил на своя предшественик, като се възползва от серия дизайнерски подобрения, придаващи му по-модерен облик. Така например в предната част са поставени преработени ксенонови фарове, които включват дневни LED светлини с двоен интензитет. В решетката е вграден новият подпис на Nissan, докато предницата е подсилена с нова и по-здрава защита под бронята. Страничните огледала са променени и включват LED мигачи и камери за Around View Monitor, а задната броня разчита на по-агресивна форма.
Подобреният Juke дебютира в Женева
За интериора пък са подготвени нови пакети за персонализация, чрез които клиентите ще могат сами да подбират цветовете на централната конзола, облицовките на вратите и други елементи. Такива възможности са налични и за екстериора, като засягат страничните огледала, праговете, спойлера на покрива и дръжките на вратите.

Инженерите на компанията са успели да подобрят и багажника, който при версиите на модела с две задвижващи колела вече предлага с 25% по-голям обем - до водещите в класа 317 литра. Освен това в багажното пространство е поставен двоен под, а при сгъването на задните седалки се получава абсолютно равна повърхност.

Подобренията в стандартното оборудването включват LED дневни светлини, CD радио с AUX-In вход, индикатор за превключване на предавките и датчик за налягането в гумите. При по-високите версии вече са налични технологии като NissanConnect с камера за движение на заден ход, Around View Monitor, Safety Shield и др.

Интересна новост е и стъкленият електрически таван, който обхваща 2/3 от покрива на колата.
Подобреният Juke дебютира в Женева
Що се отнася до двигателите, новостите там засягат бензиновите предложения. В гамата е включен един напълно нов мотор и един, който е преминал през модернизация.

Новият агрегат е 1,2 DIG-T, който заменя досегашния 1,6-литров атмосферен със 117 к.с. Новият мотор разполага с турбо и със система за директно впръскване на горивото, като генерира 115 к.с. и 190 Нм. Оборудван е с автоматична функция Stop/Start, като изразходва средно по 5,5 л/100 км. Вредните емисии на CO2 са 126 г/км.

Съществуващият 1,6 DIG-T бензинов агрегат е подобрен, за да доставя повече въртящ момент под 2000 об/мин. Генерирайки 190 к.с., той вече отговаря на Евро 6 стандарта, отделяйки 139 г/км емисии CO2 при 2WD версиите. Сред новите функции са по-висока степен на сгъстяване (увеличена от 9,5 на 10.5:1 ), снижено триене и студена рециркулация на изгорелите газове. За този агрегат е подготвена и нова опционална M-CVT предавателна кутия. По дизеловото предложение - 1,5 dCi (110 к.с.), промени не са правени.
Подобреният Juke дебютира в Женева
"Новият Juke е още по-енергичен, а интериорът прави истинско впечатление. Новите възможности за задвижване и силно развити технологии, предлагащи се на водача, запазват преднината на Juke пред конкурентите", каза при премиерата на модела Гийом Картие, шеф на отдела за продажби и маркетинг в Nissan Европа. И уточни, че очаква моделът да покаже още по-дори резултати на пазара. За своя жизнен цикъл от почти 40 месеца Juke е реализирал 420 000 продажби, което в водещ резултат в сегмента.

В Женева Nissan представи и по-мощна Nismo версия. Подробностите за нея очаквайте през следващите дни.

Снимки: Automedia.bg

Тагове: nissan juke
0 от 500
  • #21
    3 rate up comment 12 rate down comment
    zabludenia ( преди 10 години )
    Егати грозната ..кола, това до евок изглежда като чисто недоразумение,а това дето победило ферари и ламбо ,при това с двигател на гтр, на някаква спъната градска писта е поредната реклама за зомбираните фйечита.
  • #20
    1 rate up comment 0 rate down comment
    hri100 ( преди 10 години )
    4. по-тънки/къси подлакътници на вратите за да може да си регулираш височината на седалката в движиение.5. По-тънки колонки около предното стъкло, за по-добра видимост6. Вентилация през пода до задната седалка.7. Обема на багажника при AWD верисията8. Обема на резервоара при AWD версияата - след 350 км трябва да зареждаш сега9. Сенници които могат да се издърпват за странично ползване10. 12в ток в багажникаЕдинственото истински ново е тавана който вече е от край до край.
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    hri100 ( преди 10 години )
    Това с двойния под в багаажника било ново - не е, и сега го има. 1,6 DIT-T бензина също и преди си генерираше 189 коня.не са оправили като гледам нищо от нещата които има за оправяне по тая кола:1. климатик който духа каквато темература нагласис а не 4 граудса2. вентилационни отвори в цетъра които са могат да се затварят3. по-тънки облегалки на седалките и от през и отзад за да се разшири купето с 6-7 сантиметра - може малко да изглежда но си му трябва
  • #18
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Цитана е дачия докер с емблема на мерц.
  • #17
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Едно видео за заблуденото немско фенче с кухата каска:
  • #16
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    До заблудените овце пиша,напишете в ГугълMercedes Citan и ще видите какво Рено ще излезе с емблемата на Бенц.
  • #15
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Естествено че и африканците разбраха,че некадърните шваби от Бенц слагат мотори на Дачия в *** си.Да не говорим че на Рено Канго слагат само емблемата на Бенц.Четете бе не бълвайте глупости тук.
  • #14
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Maleeeee niakoi trol si e pozvolil da slozi v edno izre4enia taia po grozna ot smarta da4ia i Porsche.Maleeee kolko maka ima v toia sviat
  • #13
    3 rate up comment 10 rate down comment
    до 16 ( преди 10 години )
    Не им обръщай внимание, това ***. Скъсал е Джуката на баба им килотите.
  • #12
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    ""Новият мотор разполага с турбо и със система за директно впръскване на горивото, като генерира 115 к.с. и 190 Нм."- новият мотор като старият мотор- разлика 5 коня. Та кое ферари ламборджини или порше е скъсала тая табуретка казвате? Тия слабите им V8 модели с по 4-500 коня или V12 които след лек тунинг минават 700 киловата? Тва е просто един малък кросовър.Лигавите мамини момиченца примират за такова след като завършат гимназия.Прилича на пораснал аксесоар за кукла барби.