IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Seat Leon Cupra вече е най-бързият автомобил с предно предаване

Испанският модел свали от върха Renault Megane 265 Trophy

Seat Leon Cupra вече е най-бързият автомобил с предно предаване
„Напомпаната” версия на хечбека Seat Leon – Cupra, стана най-бързият автомобил с предно предаване, след като подобри рекорда за преминаване на Северната дъга на пистата „Нюрбургринг”. Испанската машина записа време от 7 минути и 58.44 секунди, като подобри с близо 9 секунди постижението на досегашния рекордьор Renault Megane 265 Trophy.
Seat Leon Cupra вече е най-бързият автомобил с предно предаване
Рекордът е записан от версия на модела с 3 врати, чието междуосие е с 35 мм по-късо от това на тази с 5 врати. Хечбекът е снабден с 2.0 литров турбо мотор с мощност 280 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия. Моделът се предлага и във версия със същия мотор, но с 265 к.с., като клиентът може да си поръча и DSG-трансимисия. От 0 до 100 км/ч хечбекът с 280 к.с. ускорява за 5.7 секунди, а максималната му скорост е 250 км/ч.
Seat Leon Cupra вече е най-бързият автомобил с предно предаване
Освен това Cupra може да бъде комплектован с адаптивно окачване и самоблокиращ се диференциал с повишено триене на предната ос. Тези опции обаче ще се предлагат единствено за пазара в Европа. На него продажбите стартират през този месец.

Цените са между 31 000 и 34 000 евро в замисимост от мощността и скоростната кутия.
 
Снимка: Seat
 
Тагове: seat leon cupra
0 от 500
  • #13
    20 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Качи се в мега РС и тогава говори. И нека да излезе официално да видим защото по видето което са пуснали много много таймера я го има я не. Голф 7 Р и той е завъртял обиколката и е дал с 7 сек. по бавно време от мегана. А той е едно към едно. Много ме дразнят ей такива пубери като по долните като почна да плюят тука си обсъждаме те почват веднага да плюят. Вземете изкарайте пари за поне за недоразумението меган рс тогава говорете
  • #12
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    То евтиното призводство на гоУф прави и гоуфа смешен. :) Браво за рекорда. Евала на испанците от Купра.
  • #11
    7 rate up comment 22 rate down comment
    До долния ( преди 10 години )
    Хаа мегана бил "красив" - като му видиш евтините и скърцащи пластмаси в интериора ще ти призлее от "красоти"!Време е рено-фенчетата да не пишете глупави "завъртулки" тук ами да се примирите с ФАКТИТЕ! А те са, че евтиното производно на Голф прави да изглежда смешна вашата единствена "гордост" - доколкото някой може да е горд с ...нещо произлизащо от рено!))))
  • #10
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Мегана си е по-красив и по спортен. Очаква се сега има и Р версия 265 трофи. В друга статия казаха че това е някакъв тестови модел който не е в серийно производство има други клипове в които колата се вижда от вън и цялата е облепена с онези завъртулки.
  • #9
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Любопитен ( преди 10 години )
    Рендаците като правеха рекорда пускаха видео всеки ден, а за този рекорд не може да се намери нищо?Добра новина като за представяне на модела в Женева и малко хвалба за DSG, но лично на мен ми е съмнителна.
  • #8
    4 rate up comment 20 rate down comment
    Помислете малко! ( преди 10 години )
    Този Сеат е евтиното производно на VW голф! А там имаме версия R с 300к.с., имаме и S3 и т.н. Явно тези времена на меган RS с които толкова се хвалеха рено-фенчетата (то не, че имат с какво друго да се похвалят) са за такива по-простички и евтини модели, радост за подрастващите, които нямат пари за истинска кола.
  • #7
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Уличен дрифтър ( преди 10 години )
    А най-отпред-с имитация на прочутата решетка на Лексус!
  • #6
    12 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Дошо, новина е Хонда като покаже нов Сивик. Когато Ауди покаже нов модел е събитие. Това отличава премиум автомобилите от японската ширпотреба.
  • #5
    8 rate up comment 18 rate down comment
    стига,бе! ( преди 10 години )
    Това е близо 10 сек. по-бързо от Алфа 4С!При това Алфата е създадена самоза пистата - пластмасова,централно разположен двигател,няма климатик,няма дори жабка!Представям си какво време ще даде Голфа в топ изпълнемието си. Или новото Ауди ТТ.
  • #4
    18 rate up comment 14 rate down comment
    Лападуха Едрохуйова ( преди 10 години )
    Къде са сега трошльоките с техния "Спортист" ГТ86 който е и по скъп и по немощен и далеч по бавен на писта :) както е видно, времето на ГТ86 е 9мин 02сек и е малко по добро от на ШкодаРапид 1.2 ТФСИ