IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В САЩ избраха най-надеждните автомобили

Лидер в рейтинга на J.D. Power е Lexus, следван от Mercedes-Benz

В САЩ избраха най-надеждните автомобили

Авторитетната компания J.D. Power обяви резултатите от ежегодната си класация за най-надеждните автомобили (VDS). За трета поредна година лидер в нея е Lexus, като далеч зад него остават Mercedes-Benz, Cadillac, Acura, Buick и др. По сегменти с най-много първи награди – 8, е концернът General Motors, следван от Toyota – 7 и Honda – 6.
В САЩ избраха най-надеждните автомобили
Lexus GS е лидер по надеждност при средно големите премиум автомобили. Снимка: Lexus

Компанията провежда изследването си за надеждността на автомобилите вече 25 години. В него се отчитат броя на повредите, възникнали през последните 12 месеца при машини, произведени през 2011 г. Средната надеждност на возилата се определя от количеството проблеми при 100 автомобила от даден модел. Съответно най-ниският резултат показва и най-добро качество.

Изследването показва, че проблемите с надеждността на автомобилите се се покачили със 7 % в сравнение с общия показател от предишната година. Това се дължи на по-големия брой повреди на двигателите и трансмисиите. Най-голям спад на качеството има при 4-цилиндровите бензиновите мотори, както и при дизеловите двигатели. А съответно най-малки проблеми има при 5- и 6-цилиндровите агрегати.

Ето го и пълният рейтинг, направен от J.D. Power:
В САЩ избраха най-надеждните автомобили

Класиране по сегменти

В класацията по сегменти най-много първи награди – 8, има концернът General Motors с моделите Buick Lucerne, Cadillac DTS, Cadillac Escalade, Chevrolet Camaro, Chevrolet Volt, GMC Sierra HD, GMC Sierra LD и GMC Yukon.

Втора е Toyota Motor Corporation със 7 първи места, присъдени на моделите Lexus ES, Lexus GS, Lexus LS, Lexus RX, Scion xB, Toyota Camry и Toyota Sienna.

На трето място е Honda Motor Company с 6 награди за моделите си Acura RDX, Honda CR-V, Honda Crosstour, Honda Element, Honda Fit и Honda Ridgeline.

Леки автомобили (в червено са лидерите, а под тях подгласниците):
В САЩ избраха най-надеждните автомобили
Кросовъри, миниванове, ванове, пикапи (в червено са лидерите, а под тях подгласниците):
В САЩ избраха най-надеждните автомобили
Класацията от миналата година:
J.D. Power избра най-надеждните автомобили

 

Тагове: j.d. power
0 от 500
  • #14
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    ОТново и отново се потвърждава, че са най-надеждни японските автомобили. А като гледам, къде са глокубите на СоцВаген ме напушва страшен смях. С техниче глупави реклами и изказвания за "немско качество". Ако това е немското качество, здраве му кажи!
  • #13
    7 rate up comment 20 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    Поредната платена класация от Трошльота! И къде изкарахте Ляксуса премиум автомобил - това е една обикновена тойота без грам лукс! Айде малко по сериозно...
  • #12
    10 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Значи вие сте много интересни , чета ви глупостите. Когато Фауве са на 1 място някъде за каквото и било , всичко било платено, когато тойота е първа класацията е истинска не купена?!?!?! аиде моля ви се стига се излагайте , как може тойота да е по хубава от Порше???? Мислте малко , сега японци давайте минусите защото сте като кон с капаци пхах
  • #11
    18 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ситуацията е същата в немският ТЮФ. Немските инженери определят Тойота, като най-здрава. Феновете на немското и на немските инженери ли няма да се доверят? Там няма подкупни журалисти, като в АДАК и май нещат са по-реални. Как мислите?
  • #10
    14 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Според изледване Honda e най-надеждната кола в САЩ. Изледването беше поръчано от Honda. Та и тука така. Всяка седмица нови класации и всеки е победител.
  • #9
    12 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    В Щатите Лексус има най-ниските продажби, явно, че и толкова се карат колкото се купуват! Ако тази класация се направи както трябва, то тогава трябва бройката коли от даден модел, които се движат по пътищата да се съпостави с бройката на влизането им в сервиза,както и пробег на километри! Иначе се получава така, че малкото бройки коли от дадена марка ще имат съответно и малък брой сервизни акции!
  • #8
    19 rate up comment 15 rate down comment
    speedart ( преди 10 години )
    Егати класацията като видя Кадилак и Буик най-отгоре и ми е ясна колко е обективна
  • #7
    11 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Какво нещо е тази година Хюндай-КИА, Фолксваген, Мицубиши, Ленд Роувър и Волво не са си платили лептата в J.D Power и ги пратиха надоло в класацията.
  • #6
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ииии ФВ за хамериканския пазар нещо са развалили качеството :)
  • #5
    11 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Май ти не разбираш.J.D Power направил допитване може би на 1000 собственика на коли. Но разбираш ли пропуснал да попита 23 милиона клиенти на Тойота-Лексус, които осъдили марката. Явно на J.D Power не им е направило дори впечатление колосалната глоба от 1 милиард долара наложена на Тойота, за укриване на дефекти по колите си. Кво толкова, че колите не искали да спира или сами ускорявали а от вчера са привикани отново в сервизите защото сега сами си спирали. Това ако е надеждност!?!Невероятно вдигнали са малко на горе и Сцион, след издънката през миналата година когато беше на последно място, но от Тойота пропуснали да споменат на J.D Power, че Сцион е всъщност Тойота и се прави в заводите на Тойота от работниците на Тойота и е идентична с моделите на Тойота. Разликата между Сцион и Тойота е каквато е разликата между Опел и Воксхол, тоест никаква, едни и същи коли са. Но журналиста като не знаел и издънил положението и стана ясно че е платена класация. Не може един и същи автомобил на една и съща марка под емблема Тойота да е най-надеждна а под емблема Сцион най-ненадеждна. Ама трябва и мозък за да го осъзнаеш.