IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Производителите от Германия връщат наградите на ADAC

Причините са съмнения за фалшификации на гласуванията

Производителите от Германия връщат наградите на ADAC

Автопроизводителите от Германия - Daimler, BMW, Porsche и Volkswagen, ще върнат наградите „Жълт ангел” на организацията, която ги връчва – немския автомобилен клуб ADAC. Те са взели това решение след скандала, избухнал заради фалшификации на резултатите от гласуването за „Най-добър автомобил на Германия за 2013 г”, съобщава Deutsche Welle.
Производителите от Германия връщат наградите на ADAC
Представители на компаниите обявиха, че наградите имат смисъл само тогава, когато напълно обективно отразяват общественото мнение. В същото време манипулацията при преброяването на гласовете, в която бе уличен ADAC, сериозно е подкопала доверието към най-големия автомобилен клуб в Европа.

Скандалът избухна през януари, когато се оказа, че от ADAC са увеличи близо 10 пъти гласовете на победителя в конкурса Volkswagen Golf. Оказва се, че манипулацията е засегнала всички участници, тъй като бе обявено, че са гласували 300 000 души, а реално те са били едва 70 000.

Освен това се разбра, че това съвсем не е първият подобен случай. Одиторската компания Deloitte разкри, че фалшификациите вървят от няколко години. Представители на ADAC са давали наставления на свои членове как да гласуват, а след това са разменяли местата в крайното класиране на един или друг модел. Грешките са били допускани не само умишлено, но по технически причини.

Снимка: ADAC
 

Тагове: adac
0 от 500
  • #16
    8 rate up comment 2 rate down comment
    1 ( преди 10 години )
    Бугати е дебело дете с реактивни ройлери, може да върви само напред и да не завива.Ламборджини се прави и разработва в Италия но Вагените слагат тяхни мотори на Ауди и пак не им вървят таралясниците колкото БМВ или Мерц-а.Бентли имат един модел от 10 години и тъпчат на едно място, кой ги брой за живи? Порше си е *** и *** си остава, посредствен дизайн и кофти качетсво. На едно му се разпадна интериора докато го тестваха в Топ Геар.. :D А при фолц-а всичко е уникално гадно и чупливо,ФАКТ
  • #15
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Значи щом автонаградите са фалш, да предполагаме ли, че и другите тестове са фалш - гуми и т.н.? И каква излезя тя, на тестове не можеш разчита, във форумите всеки си хвали гарджето, врачките ползват калпави кристални топки. Е нема угодия :)
  • #14
    8 rate up comment 1 rate down comment
    1 ( преди 10 години )
    vw груп трябва да вземе награда за *** на годината. :) Друга не заслужава.
  • #13
    12 rate up comment 0 rate down comment
    до: ili ( преди 10 години )
    Навсякъде по света даващият подкуп и получаващият са еднакво винови и се наказват по един и същи начин. Има го залегнато това още в Римското право и се учи от студентите по предмета Основи на правото. Явно не ги знаеш тези неща, за да приказваш подобни глупости.
  • #12
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Немците не са се отвратили, а са в безизходица. Не бъркайте нещата. Трябваше да върнат безмислените награди, поне малко да оправят разклатения си имидж.
  • #11
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Много точно казано. ADAC са комедианти. Дърпат им конците и те изпълняват. Всички знаем кои са поръчителите.
  • #10
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Комедианти , в смисъл? на Греъм Грийн ли?
  • #9
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Комедианти.
  • #8
    8 rate up comment 2 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 10 години )
    kolite dnes sa stra6no uednakveni...znae6 kakuv e dvigatelqt i logoto na branda, ina4e vsi4ko e ot subcontractori...trqbva da se zalaga na novite i napredni4avi tehnologii, tva e!iz onq den bqh v avtosalona na TESLA v miami...ludnica e model S, ama krainata mu cena na tabelkata be6e 118K usd!i da, v 4ovkata na evropeiskoto konservatorsko avtomobilostroene...predlaga milion bezsmisleni i nenadejdni extri, no kato tehnologii ne e mrudnalo (DVG, diesel, oto i tva e!)...
  • #7
    4 rate up comment 11 rate down comment
    ili ( преди 10 години )
    И какво общо имат трите производители,че да бъдат наказвани и глобявани!!?? В случая ADAC са виновните! Много ти се иска и си много отчаян май!