IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz S-class Coupe вече и официално!

Модификацията ще се предлага с кристали Swarovski във фаровете

Mercedes-Benz S-class Coupe вече и официално!

Само часове след като холандско издание публикува снимки на новия S-Class Coupe, Mercedes-Benz официално представи модела, който ще замени двувратката CL. Дебютът на автомобила пред публика ще се състои на изложението в Женева през март.
Mercedes-Benz S-class Coupe вече и официално!
Габаритите на S-Class Coupe са дължина от 5027 мм, широчина - 1899 мм, височина - 1411 мм и междуосие - 2945 мм. По този начин новият модел е с 68 мм по-къс, с 288 мм по-широк и с 8 мм по-нисък от CL. Разликата в междуосието е 10 мм в полза на предшественика.

Най-голямото купе на Mercedes-Benz разполага с напълно светодиодни фарове, като срещу доплащане предната оптика на модела може да бъде окомплектована с кристали Swarovski - по 47 във всеки фар. От тях 17 са за дневните светлини, а 30 са мигачите.

Освен това двувратата S-Class e получила активно окачване с функция за наклон на каросерията при завой. Това позволява на купето да влиза във виражите като мотоциклет - с отклонение към вътрешната страна. Електрониката дава възможност да се регулира наклона на каросерията, като максималният ъгъл е 2.5 градуса. Тази система функционира при скорост от 30 до 180 км/ч. Необходимият наклон се определя с помощта на стереокамера, която следи пътя на 15 метра пред автомобила.

Моделът ще се предлага с 4.7-литров бензинов V8 двигател, чиято мощност е 455 к.с., а максималният въртящ момент - 700 Нм. Този двигател ще получи модификацията S500, която в САЩ ще се предлага само със системата за задвижване на четирите колела 4Matic.

Засега от Mercedes-Benz не разкриват други подробности за двигателите на купето, но вече се знае, че модификацията S63 AMG също ще разполага със системата за задвижване на четирите колела 4MATIC още в базовата си версията, докато топ вариантът - S65 AMG, ще се предлага само със задвижване на задните колела.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #28
    8 rate up comment 4 rate down comment
    v-1 ( преди 10 години )
    Ей големи комплексари пишат тук.... Голяма мъка. Как можете да кажете на хубавото грозно не ви разбирам, толкова ли не можете да отдадете заслуженото на някъкво достижение естетическо и технологично?!?! Голяма работа, че не е от любимата ви марка... много тесногръди сме българите.И аз съм почитател на японците и тяхната философия за производство и техните достижения, но ако някой е чел историята на МБ и Даймлер знае, че са били и винаги ще бъдат мерило в авто индустрията!
  • #27
    2 rate up comment 3 rate down comment
    ВЪПРОС ( преди 10 години )
    КОЕ БИХТЕ ИЗБРАЛИ S КЛАСАТА ИЛИ ТОВА S КУПЕ ?
  • #26
    10 rate up comment 9 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    Пичове, това е кола за богати хора, хора без лимит в парите - само вижте от колко почва стария модел, затова е ясно защо злобеете - защото никога няма да имате възможност да я купите!! Тази кола значи престиж, възможност и класа - малко сме тези които мога да си я купят, другите може да се радвате на тойотките си за 15-20 бона и да си мислите че карате кола, но знайте - хубавата глоква ще предпочете човека с Бенца, не вас, да не се чудите защо....
  • #25
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    288 мм. по-широк..:))) значи предшественика е широк точно колкото Фиат Уно...:)))
  • #24
    7 rate up comment 11 rate down comment
    МагарЦедес ( преди 10 години )
    Това в китай много ще се харчи. Особено със стъкалцата Сваровски ще е хит. А *** направо ще *** за него. В Албания излизането на модела ще бъде национален празник. Това е държавата с най-много МагарЦедеси на глава от населението. Абе направо *** мечта е този модел. И да гроздето е кисело. Не всеки може да си купи *** като този със стъкълца на цената на диаманти. Само най-големите балъци и *** го могат. Да им е честито...гроздето!
  • #23
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Аа ви *** в разбирачите....гроздето май е кисело, а ?
  • #22
    3 rate up comment 6 rate down comment
    abc ( преди 10 години )
    Като колича от зрънчо
  • #21
    4 rate up comment 2 rate down comment
    v-1 ( преди 10 години )
    Bai Ivane, pyrvo go vij na jivo tozi merc sedni mlako vytre i togava ela pak obqsnqvai koe kak izglejda...
  • #20
    6 rate up comment 6 rate down comment
    цицерон ( преди 10 години )
    Фиатаджиите пак са налазили форума!
  • #19
    7 rate up comment 7 rate down comment
    един Батко ( преди 10 години )
    На всички "познавачи" ще им кажа, че от Мецедес има само една кола по-добра... - друг Мерцедес!!