IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz S-class Coupe вече и официално!

Модификацията ще се предлага с кристали Swarovski във фаровете

Mercedes-Benz S-class Coupe вече и официално!

Само часове след като холандско издание публикува снимки на новия S-Class Coupe, Mercedes-Benz официално представи модела, който ще замени двувратката CL. Дебютът на автомобила пред публика ще се състои на изложението в Женева през март.
Mercedes-Benz S-class Coupe вече и официално!
Габаритите на S-Class Coupe са дължина от 5027 мм, широчина - 1899 мм, височина - 1411 мм и междуосие - 2945 мм. По този начин новият модел е с 68 мм по-къс, с 288 мм по-широк и с 8 мм по-нисък от CL. Разликата в междуосието е 10 мм в полза на предшественика.

Най-голямото купе на Mercedes-Benz разполага с напълно светодиодни фарове, като срещу доплащане предната оптика на модела може да бъде окомплектована с кристали Swarovski - по 47 във всеки фар. От тях 17 са за дневните светлини, а 30 са мигачите.

Освен това двувратата S-Class e получила активно окачване с функция за наклон на каросерията при завой. Това позволява на купето да влиза във виражите като мотоциклет - с отклонение към вътрешната страна. Електрониката дава възможност да се регулира наклона на каросерията, като максималният ъгъл е 2.5 градуса. Тази система функционира при скорост от 30 до 180 км/ч. Необходимият наклон се определя с помощта на стереокамера, която следи пътя на 15 метра пред автомобила.

Моделът ще се предлага с 4.7-литров бензинов V8 двигател, чиято мощност е 455 к.с., а максималният въртящ момент - 700 Нм. Този двигател ще получи модификацията S500, която в САЩ ще се предлага само със системата за задвижване на четирите колела 4Matic.

Засега от Mercedes-Benz не разкриват други подробности за двигателите на купето, но вече се знае, че модификацията S63 AMG също ще разполага със системата за задвижване на четирите колела 4MATIC още в базовата си версията, докато топ вариантът - S65 AMG, ще се предлага само със задвижване на задните колела.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #38
    0 rate up comment 0 rate down comment
    DS ( преди 10 години )
    до Istinata !!! -> Точно за това Ауди става дума.
  • #37
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Istinata !!! ( преди 10 години )
    Истината е, че задницата не се връзва с предницата, факт!!Сравнявате я с Ланча, Лагуна...Колегата по-рано го е казал, задницата и най-вече задните светлини са 1:1 с А6 4f след фейслифта : http://***.blogauto.de/wp-content/uploads/2012/01/audi-a6-c6-4f-nfl-heck.jpg
  • #36
    7 rate up comment 6 rate down comment
    FuckOffVW ( преди 10 години )
    Красива кола!Няма спор.Но изобщо не е най-красивата,нито пък е някакво чудо сред автомобилите.Не бих си я купил дори да е на цената на Мустанг.Най-малко с диаманти!Ако искам подобна кола бих си избрал БМВ М6.За разлика от Хората от Щутгарт,БМВ следи дизайнерската линия на марката при всеки модел,което е много важно за автомобил с подобни премиум претенций.И не мисля,че с един модел Мерцедес така ще отмъкне 1-вото място от марка стояща там 9 години поред.
  • #35
    5 rate up comment 1 rate down comment
    sbhfsbgfn ( преди 10 години )
    Защо цъкате минуси на хората които сравниха задницата на мерца с лагуна купе, като приликата е очевадна? Това не прави мерцедеса лош, напротив - убийствен е. Лагуна купе също е много красив автомобил.
  • #34
    3 rate up comment 6 rate down comment
    IT ( преди 10 години )
    Браво на Мерцедес !! :)) Начиии...няма нов модел който да не ми е харесал !!:)))За мен лично вече Мерц е новият лидер в премиум сегмента !! Никога не съм бил особен почитател на Мерц ноо с новата стилистика в дизайна марката буквално придобива нов изцяло различен облик от досегашният...изглежда свежарски динамично и много елегантно..истински премиум автомобил И ТО НЕ ЗА НЕМСКИ ПЕНСИОНЕРИ..:)) А ЗА ХОРА С МЛАД ДУХ И УСЕТ КЪМ КРАСИВОТО !!
  • #33
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Чичето ( преди 10 години )
    Задницата наистина е Рено Лагуна Купе 1:1! А отпред с тия кристалчета... яка циганийка. Абе немски премиум.. трябва да лъска и да блеска за да компенсира фрапиращата технологична изостаналост.
  • #32
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 10 години )
    Колата е трепач.Таблото и съчетава последния писък в модата с ретро елементи.На живо, ще изглежда още по добре.
  • #31
    9 rate up comment 9 rate down comment
    leo ( преди 10 години )
    Колата е много красива отпред. Отзад прилича на Рено лагуна купе
  • #30
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Не бе пич,не злобея.Аз се кефя на форд гт90.Струва колкото 6-7 от тая грозотия на снимката.Има 7-900 коня и прилича на красив космически кораб.Изработен е през 90-те в няколко бройки за богати хора.Цената му е около 2 милиона долара.И този автомобил никога няма да си го купя но адски много ми харесва.А тва на снимката мяза на Хюндай.Как може един "юберваген" да прилича на Хюндай?При това грозен.Ето това не ми харесва.
  • #29
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Лападуха Едрохуйова ( преди 10 години )
    Къде са сега ТРОШЛЬОТКИТЕ ?ммм да сещам се, докато някои правят най добрия автомобил на тоя свят, те подготвят поредната сервизна акция... Пролет 2014