IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia с най-много продажби у нас през 2013 г.

На второ и трето място остават Volkswagen и Toyota

Dacia с най-много продажби у нас през 2013 г.

През 2013 г. Dacia е реализирала 2 118* нови автомобила на българския пазар, което я прави най-продаваната автомобилна марка в България. За миналата година марката изпреварва традиционния първи Volkswagen, който вече заема второто място с 2068 продажби, а Toyota е трета с 1 951 автомобила.
Dacia с най-много продажби у нас през 2013 г.
Често коментираните в последните седмици нови автомобили с прекратена регистрация нямат никакво влияние върху подредбата в челната тройка и това само утвърждава  лидерската позиция на Dacia (24 за Dacia, 68 – Volkswagen и 3 – Toyota).

Въпреки трудната политическа и икономическа ситуация, Dacia успя да запази забележителния си темп на растеж и през 2013 г.

Освен първото място по продажби за 2013 г., Dacia може да се похвали и с наградата „Ван и многофункционален автомобил на 2014 година“, присъдена на Dacia Dokker от Прес Авто Клуб  България.

* Официални данни, предоставени от Главна дирекция „Национална полиция“ - МВР за броя на регистрираните и на тези с прекратена регистрация нови автомобили от 01.01.2013 до 31.12.2013 г.

Снимка: Ройтерс

Тагове: dacia dokker
0 от 500
  • #29
    7 rate up comment 0 rate down comment
    nixi ( преди 10 години )
    Хората в България не могат да разберат, че колата е една купчина желязо и не се различава от телевизора, телефона, хладилника или пералнята. В този смисъл по-добро от новото няма, но немотията и комплексарщината замъгляват съзнанието на хората. Ако пък иксаме кола която не е само предмет, а страст - то говорим за коли с цени от порядъка на стотици хиляди лева - нещо което за повечето от нас е само мечта.
  • #28
    20 rate up comment 1 rate down comment
    RokFort ( преди 10 години )
    Някой хора си купуват чисто нови коли, свиркат си и карат. Други хора карат стари бараки и злобеят в нета. Дачия се доказа и продължава да се доказва и да жъне нови успехи. Колкото и да си пишете душевните излияния с нищо няма да промените това! :)
  • #27
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    В фирмата в която работя имаме и Дачии и Фолцваген Кади, и двете са купувани чисто нови за служебни и мога да ви кажа ,че Дачията за изненада на всички се оказа по добрия автомобил. Кадитата имат постоянно проблеми с филтъра за твърди частици, отказват да запалят в големите студове и имат повишен разход на масло. А като материали в купето са супер зле, износени кори дръжки волан и целия дрънчи, а е кола на 2 години и 120000км. Дачията е логан комби от старите и е на 145000км с 1.5дци, желязна!
  • #26
    23 rate up comment 6 rate down comment
    Жоро Митев ( преди 10 години )
    Карам като личен автомобил Дачия Сандеро 1.5 dci вече 140 000 km. За този пробег освен консумативи и един кормилен накрайник съм сменил. Да не е луксозен, но е здрав, икономичен и много надежден.Следващата ми кола отново ще е Дачия.Новите модели вече си идват прилично оборудвани и пак на добра цена.
  • #25
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Бобара ( преди 10 години )
    Да не говорим че за цената на новата Дачия ще си вземеш Голф 6 на 2 години и 30.000 км. или БМВ 1ва серия на 4 години и 60.000 км. Но всеки си е прав за себе си. Щом си ти харесва Дачийката карай си я лошо няма.
  • #24
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Бобара ( преди 10 години )
    Я се дръж малко по-сериозно, голфа си го купих лично от Германия от часта обява от един пенсионер, като го взех беше на 65 хиляди км. И откакто го имам вече 5 години ще станат не е влизал в сервиз. Няма нито ръжда, за какви юфки говориш не знам, но вътре е като нов. Ако си от Сф, ела да го видиш лично. Иначе дори и в момента предпочитам един такъв голф вместо тази нова Дачия, а това че е 4 пъти по-евтин е друг въпрос.
  • #23
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Бе за сигурност колкото 10 годишно Рено може да поспорим. Щото Рено е първата марка която има 5/5 звезди на НКАП още през 2001 година. Вагените само могат да си мечтаят за такава сигурност. Пък това колко добри коли правят Дачия и Рено не го решаваш ти. Нека да ти припомня една реплика на Тодор Живков: "Ти немаш право да решаваш щом нямаш пари бе." Така ,че си карай 18 годишния Гоуф с ръжди, салон който изглежда като ювка и двигател пълен с "екстри" ,че да не затегне. Селски тарикат! :)
  • #22
    4 rate up comment 16 rate down comment
    Audi Driver ( преди 10 години )
    Комфорт - хахаха боже боже добра возия - хахахаха сигурност - колкото 10 годишно ренокрасив - дизайн хахаха къде го този дизайн? за малко пари - да за въшкариКакво повече може да иска човек от един автомобил? Ти явно нищо не искаш от един автомобил, ама не сме всички като теб!
  • #21
    4 rate up comment 15 rate down comment
    кики ( преди 10 години )
    Като гледам служебните Рена, които би трябвало да са оригинала на това недоразумение, просто не мога да си представя какви *** са дачииките.
  • #20
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Комфорт, добра возия, сигурност и красив дизайн за малко пари. Какво повече може да иска човек от един автомобил?