IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващата Fabia ще видим в Женева

Продуктовият вариант ще бъде представен през октомври в Париж

Следващата Fabia ще видим в Женева

След месец в Женева ще бъде представено следващото поколение на Skoda Fabia. На автомобилното изложение в Швейцария ще видим концептуален модел, а премиерата на продуктовата версия е насрочена за месец октомври, твърди британското издание Autocar.
Следващата Fabia ще видим в ЖеневаТретото поколение на Fabia ще използва скъсена версия на платформата MQB на VW Group. Името на новото шаси е MQB-A, като е предназначено и следващите поколения на моделите Volkswagen Polo и Seat Ibiza. Въпросната архитектура ще предостави на компактната чешка кола едновременно по-щедри размери и по-ниско тегло. Следващата Fabia ще бъде по-дълга и по-широка от настоящото поколение, като ще предлага по-просторен и комфортен салон.

Двигателите ще бъдат познатите бензинови TSI и дизелови TDI, които обаче ще бъдат по-икономични заради редуцираното общо тегло на модела. Ще бъде предложен и трицилиндровия двигател, който сега се поставя на мъника up!, а спортната версия vRS ще бъде извадена от гамата.

Моделът ще има по-младежки и наперен вид, като дизайнът му ще бъде вдъхновен от рали модела S2000, споделя шефът на марката Винфрид Валанд пред Autocar. Ще бъдат предложени и модерни инфо-развлекателни системи, благодарение на които моделът ще трябва да съблазнява и по-младата аудитория.

Посочва се, че концепцията, която ще видим в Женева, ще бъде много близка с продуктовият вариант. Неговата премиера ще се състои през октомври в Париж, а продажбите трябва да стартират в края на настоящата година.

Неофициално изображение: Auto Express

Тагове: skoda fabia
0 от 500