IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot 308 е най-хубав отвътре

Интериорът му надделя над Alfa Romeo 4C, BMW 4-Series и Mercedes CLA

Peugeot 308 е най-хубав отвътре

Новото поколение на френския хечбек Peugeot 308 бе удостоено с наградата за най-добър интериор. Отличието - „Най-красив интериор на годината 2014“, бе връчено по време на 29-ото издание на Международния Автомобилен Фестивал в Париж.
Peugeot 308 е най-хубав отвътре
Снимка: Peugeot

Едно от оригиналните неща в новото поколение Peugeot 308 е именно интериора. Той се нарича i-Cockpit, като се отличава с нетипично разположено арматурно табло, компактен волан и голям сензорен дисплей, събиращ в себе си управлението на повечето уреди, които обикновено са разположени на централната конзола.

Различният подход на френските дизайнери при разработването на салона на новото 308 не е останал незабелязан от журито на конкурса, което го отлични с престижната награда. В тази категория 308 се конкурираше с автомобили от ранга на Alfa Romeo 4C, BMW 4-Series и Mercedes CLA, които също бяха удостоени с номинация.

Наградата за „Най-красив интериор на годината“ се присъжда за интериор, баланс на обемите, материали и цветове. Допускат се автомобили, които са лансирани на пазарите през 2013. Журито на конкурса се състои от експерти от моторните спортове, архитектурата, модата, дизайна, културата и медиите.

От компанията производител разкриват, че новото Peugeot 308, което бе лансирано в края на миналата година, вече е регистрирало 43 000 поръчки, 21 000 от които във Франция.


Тагове: peugeot 308
0 от 500
  • #18
    40 rate up comment 2 rate down comment
    xx ( преди 10 години )
    За БГ комплексари няма по велик автомобил от БМВ.Карат 15-20 годишни трошки и се трепят като мухи.Вярно че БМВ е хубава марка,но е безумно скъп-трета серия е почти 3 пъти по-скъпа от това пежо.Аз имам и двете БМВ 316 и Пежо 308SW и двете на 5 г.Всичко по БМВ е ужасна скъпотия, а пежото си е много добро,експлоатацията му е много по евтина и не мога да приема тази огромна разлика в цените, просто няма база за такава.По-долре е да си купуваш пежо всеки 5 г отколкото баварец веднъж на 15 г.
  • #17
    7 rate up comment 15 rate down comment
    AMG ( преди 10 години )
    Каквото и табло да направят, пак са фалирали и ще ги купят китайци. А Мерцедеса и БМВ-то след 5г ще струват пари а Пежото ще струва две вечери в дискотеката, факт който се потвърждава мноооого години. Та все тая каква награда са му дали. Но добре са уцилили де то жени и *** им купуват бараките, а те гледат дизайнерските решения.....
  • #16
    9 rate up comment 14 rate down comment
    IT ( преди 10 години )
    Интериора на пежото може да е нестандартен вярно франсетата са се опитали да сътворят нещо различно ноо за жалост не се е получило :) Аа да се каже че този интериор е по готин от на бавареца и меца си е смях в залата :)) Но пък какво да очакваш от международен фестивал в Париж !?!:)))
  • #15
    22 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Явно си крал друго пежо но не и новото 308 поради простата причина ,че умишлено е смален волана и таблото с прибори е дигнато на нивото на очите и е много удобно. Друго този дисплей е сложен по много добър ъгъл който не те кара да гледаш постоянно него но моментално като си изместиш зрението и виждаш всичко, а не да ровиш копчалъци от долу. Все пак си е въпрос на вкус, но според мен е удобно. Ако бе с емблема бмв щеше да е невероятно нали? Ама е пежо! Така мислим ние!
  • #14
    8 rate up comment 2 rate down comment
    РК1111АС ( преди 10 години )
    Аз пък мисля, че по-убау табло от двойката няма!
  • #13
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    Като се захвана темата и се сетих, че преди 3-4 години, като карах един тестов Range Rover Sport ми направи впечатление, че не е кой знае колко красиво вътре, но всеки път, като исках да бутна радио, климатик или да видя нещо на таблото, по никакъв начин не се затруднявах! А се качвам в колата за първи път и я карам, все едно я имам от 2 години. Явно красотата и удобството в автомобилите са две различни понятия или има нещо друго, за което не се сещам!
  • #12
    12 rate up comment 6 rate down comment
    razgradski pop ( преди 10 години )
    тествах 308. критиките към вътрешния дизайн са верни. кормилото пречи да се виждат всички прибори зад него..а с централния екран е много трудно да се борави по време на движение..иначе чувството за лукс е верно..но ергономиката е кръгла нула..вие решете кое е по-важно..
  • #11
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Явно ние е българите сме големи творци и супер дизайнери като съдя по коментарите. Обичам копчетата... Да! и да светят в червено нали? Типичен отговор на един комплексар който кара ауди или иска да кара ауди, но няма никаква представа що е то това колата!
  • #10
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Карач, че ти кола по таблото ли избираш? Когато бях дете, се заглеждах по всички табла и си избирах автомобилите точно по тоя показател. Ама това бе преди 25-30 години. От тогава все нещо трябва да съм разбрал от автомобилите. Това табло няма нито ергономия, нито е лесно за управление с тоя таблет по средата. Само вижте стрелката на оборотомера. Гаф. Факт.
  • #9
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Karacho ( преди 10 години )
    youtube.com/watch?v=7OuRxU8g694 .какво му е на таблото не не мога да се сетя нещо?