IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota е №1 по продажби и през 2013 г.

Японският гигант очаква да премине границата от 10 млн. автомобила още тази година

Toyota е №1 по продажби и през 2013 г.

Toyota Motor Corp запази позицията си на най-продаван автомобилен производител, побеждавайки конкурентите General Motors Co и Volkswagen AG за втора поредна година, съобщава Ройтерс.
Toyota е лидер по продажби и през 2013
Глобалните продажби на японската компания през 2013 година са се увеличили с 2%, като достигат 9.98 млн. автомобила. А за настоящата година се очаква да бъде премината границата от 10 млн. продажби, съобщи компанията в четвъртък.

Предвиденият ръст спрямо 2013 година е 4%, като калкулира 10.32 млн. продажби, включително на дъщерните компании Daihatsu Motor Co и Hino Motors Ltd. Производството спрямо миналата година ще нарасне с 3% до 10.43 млн. коли.

Вторият по продажби автомобилен концерн е GM. Американският гигант е пласирал 9.71 милиона превозни средства през миналата година, което представлява ръст от 4%. При позиционираният на трето място Volkswagen увеличението достига 5%, а продажбите - 9,7 млн.

Toyota върна лидерската си позиция през 2012 г., след като година по-рано се нареди зад GM и Volkswagen. Японският производител също така бе начело по продажби през периода 2008 - 2010 г.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #24
    20 rate up comment 7 rate down comment
    До до минета ( преди 10 години )
    ! Аз съм човека с РАВ-4 и нямам нищо общо с коментара по-доло. И моля те да не спорим по темата. Видя се че Тойота не си виждал и на снимка. Щом като спори с мен, че нямало РАВ-4 с офроуд пакет, при положение че карам точно такъв РАВ вече близо 7г. Като не си виждал една кола, как може да спориш със собственик на такава? Чудно момче си. Всъщност изобщо нямам намерение да водя някакви спорове с хора които са ми под нивото и видно нямат никакво познание за марки и модели.
  • #23
    13 rate up comment 17 rate down comment
    GTI ( преди 10 години )
    Абе как ще сравнявате някакви японски и американски "пръчки" с немските автомобили!Не ставайте смешни!
  • #22
    9 rate up comment 18 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    Тойота е номер 1 по продажби: да се чете - продаваме най-много от евтините и достъпни ***, всеки който иска хубава кола бяга надалеч от тази марка...
  • #21
    10 rate up comment 11 rate down comment
    до: мИнет ( преди 10 години )
    ВАГ-иналче кухо, вчера разправяше, че си имал РАВ 4 в статията за него, а сега разправяш и за други модели на марката. Не ти ли омръзна? Лекувай се, ако не си в ред и не ни занимавай с глупостите си! Знам, че Тойота ти е влязла много на дълбоко, но колкото повече шаваш, толкова по-навътре ти влиза. Хем те боли - хем те сърби...Сигурно писането ти успокоява за момент болката и сърбежа, но след това те се появяват с нова сила.Запомни веднъж за винаги, че Toyota е 1!Хората са ти го написали.
  • #20
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Karacho do юруш на д ( преди 10 години )
    Имах преки наблюдения върху 2бр.такива Версо,и двата се караха всеки ден,нямам нищо против Тойота,напротив карал съм и други модели за които не мога да кажа нищо лошо,но тези 2 дървета ,особено сутрин под -10 си беше приключение.Да кажеш ,че не са обслужвани-свещи,мещи всичко беше ново,в същото време гледах до мене как стари вагени и аудита и италианки ,хлопели си палят ,все едно са били в топъл гараж на +20 градуса.Е,повече какво да ти кажа?Иначе имат добра возия,икономични,това е..
  • #19
    18 rate up comment 8 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    Статията потвърждава едно - че тойота е синоним на евтин и достъпен за масите автомобил, заедно с форд и фолксваген, това е, просто и ясно!
  • #18
    15 rate up comment 9 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    чакайте малко, тойота е продала 9.98 млн а фолксваген 9.7 млн - доста малка разлика, и пак ще повторя - това че продават много не значи че са добри коли - по същата логика като се продават най-много евтини самсунг смартфони за по 200Е парчето значи ли това че са най-добрия избор? Разбира се че не - най-добрите коли ги няма в тези класации...
  • #17
    1 rate up comment 11 rate down comment
    Kико ( преди 10 години )
    До RRE Красавеца: прочетох коментара и ми направи нещо впечатление. Подчертавам, че не се заяждам, но забелязах няколко правописни грешки и жаргонен изказ. Впечатли ме повече употребата на епитета "голословно" и извинението с "Пардон". Аз и при най-официалните си разговори няма да се сетя да ги използвам. Някак си не се връзват с жаргона, който се използва по форумите. Мисълта ми е, че:КОГАТО УСПЕЯ ДА РАЗБЕРА КАК ТОВА Е ВЪЗМОЖНО, ЩЕ МОГА И ДА РАЗБЕРА ЩО ЗА НАРОД СМЕ. Ама, надали?
  • #16
    12 rate up comment 10 rate down comment
    RRE Красавеца ( преди 10 години )
    Фенувити на VW! Не се опитвайте да манипулирате с голословните си мнения. Ама то така ви е научил "гиганта" на който се кланяте... Как са иновациите в лампите? Пардон... фаровете. Вървят ли?
  • #15
    11 rate up comment 15 rate down comment
    Само да попитам: ( преди 10 години )
    Кой е 1?Ако някой не е разбрал, пише го в заглавието. Цитирам:Toyota е 1Има ли все още неразбрали?Лакърдиите за цените и други глупости ги оставете за училище през голямото междучасие! Тук говорим за коли и най-големите за поредна година са Toyota. ВАГените с китайските си ментета искат и те да се отъркат около първото място, но нямат шанс с тези кошове, които произвеждат. До 1-2 г. ще са 4-ти или 5-ти. Нисан здраво им диша зад врата, а и Фиат доста бързо напредват. Да не говорм за Хюндай