IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi показва нов тип светлини

На борда на концепта Sport quattro laserlight

Audi показва нов тип светлини

По време на провеждащото се в Лас Вегас изложение на електронни технологии Consumer Electronics Show ще бъде представен концептуалния модел на Audi - Sport quattro laserlight. Той представлява подобрена версия на прототипа Audi Sport quattro, показан на автосалона във Франкфурт през септември миналата година.
Audi показва нов тип светлини
Голяма разлика при новия автомобил е съчетаването на технологията за матрични светлини и лазери. В челните фарове на автомобила са поставени два елемента с трапецовидна форма. Късите светлини са поверени на светодиоди, които са разположени по външния радиус на самите фарове. Дългите светлини пък работят благодарение на поставени по средата лазери. От Audi съобщават, че те са не само по-компактни от светодиодите, но и са по-ярки, като могат да осветят пътя на разстояние до 500 м.

Освен това Audi Sport quattro laserlight е получил нов цвят – Plasma Red, както и триизмерен монитор с процесор Nvidia Tegra 30. Иначе задвижването на концепта е същото като при Audi Sport quattro - хибрид, който включва 8-цилиндров V-образен двигател с обем 4.0 литра и електромотор, чиято обща мощност достига 700 к.с. Въртящият момент е 800 Нм, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3.7 секунди.

Снимка: Audi

0 от 500
  • #9
    18 rate up comment 10 rate down comment
    KKK ( преди 10 години )
    Извинявай, ама Daimler произвежда коли 35 години преди Тойота изобщо да съществува... Да кажеш, че Мерцедес е създаден за да конглокира Лексус е просто смешно... А това, че развойния център на Мерцедес е с най- голям бюджет изобщо няма да го коментирам
  • #8
    7 rate up comment 16 rate down comment
    Дошо до Дошо ( преди 10 години )
    Какви са тези лазерни,матрични и прочие фарове? Тойота имат уникални харогенни крушки. Технологията на нажежаемата жичка вътре изпреварва с хилядолетия тези остарели технологии във фаровете на това Ауди. Ехее Тойота Корола памня още преди 200 години беше с матрични светлини и лазери и не на 500 метра а хвърляха на 1500 метра. Защо мислите че е създадена марката Мерцедес? За да конглокира Лексус и за това Мерцедес и до днес копира технологии и дизайн от Лексус.
  • #7
    12 rate up comment 14 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Не стига че ми вменяват комплекси с вида си, но сега ще ни облъчват и с лазерни лъчи. Спрете се малко, мен вече ме е срам да мечтая за 30 годишен Сивик.
  • #6
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Само не разбирам япончетата защо пак лаят? Хората правят ли коли правят. Някакви празноглави дечица Дошовци и други такива мишки нищо не можете да направите. Ауди си е Ауди. Истината се преглъща трудно нали?
  • #5
    9 rate up comment 8 rate down comment
    А до 1 ( преди 10 години )
    дачията цена качество дето го получаваш НЕМЦИТЕ ДАДОХА КАТО НАЙ ДОБРАТА
  • #4
    17 rate up comment 12 rate down comment
    УНИКАЛНИ ( преди 10 години )
    уникални крушки ве тва е върхова технология като че ли откриха СВЕЩЕНИЯТ ГРААЛ....А те на китайските телефони още преди две години слагаха НВИДИЯ ТЕГРА първи бяха ZTE....голяма новост ти казвам ГОЛЯМА....а ГЛАВИТЕ НА БЛОКОВЕТЕ ПАК ЛИ СА ДЕФЕКТНИИ И НА 100 Х ГИ ХВЪРЛЯТ А
  • #3
    10 rate up comment 25 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Прав си. Какви са тези лазерни,матрични и прочие фарове? Тойота имат уникални харогенни крушки. Технологията на нажежаемата жичка вътре изпреварва с хилядолетия тези остарели технологии във фаровете на това Ауди. Ехее Тойота Корола памня още преди 200 години беше с матрични светлини и лазери и не на 500 метра а хвърляха на 1500 метра. Защо мислите че е създадена марката Мерцедес? За да конглокира Лексус и за това Мерцедес и до днес копира технологии и дизайн от Лексус.
  • #2
    18 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Че BMW вече продава такива фарове като опция на BMW i8, а Ауди още концепт на тях не са представили. Аутомедия пак сте в крак с новостите.
  • #1
    16 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Предпочитам дачия пред тия трошки!!!