IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla ще прави пикап

Електрическият товарен автомобил ще бъде от категорията на бестселъра Ford F150

Tesla ще прави пикап

Tesla ще прави пикап
Прототипът Model X. Снимка: Ройтерс

Елон Мъск - основател, шеф и основен акционер на Tesla Motors, не е веднъж е заявявал, че компанията му ще се превърне в основен играч в автомобилната индустрия. Сега роденият в Южна Африка предприемач разкри подробности за това как ще осъществи своя план.

В интервю за CNN Money Елон Мъск съобщи, че през следващите няколко години Tesla Motors ще пусне на пазара поне три нови модела. Единственият към момента модел на компанията -  Model S, ще бъде подкрепен още през следващата година от кросовъра Model X, а след него ще се появи и конкурент на BMW 3-Series. По-любопитното е, че следващото попълнение в гамата ще бъде пикап.

Също като останалите модели на компанията пикапът ще се задвижва изцяло на електричество. Той ще бъде от категорията на бестселъра Ford F150.

"Ако целта ви е да накарате хората да карат електрически коли, то трябва да се съобразите с това, което се търси на пазара. Ford F150 е най-продаваната кола в САЩ. Щом клиентите търсят такъв автомобил, ние трябва да им го предложим", заяви Мъск пред CNN Money.

Въпросният пикап ще бъде готов за пазарната си премиера след около 5 години. Преди него трябва да видим още няколко любопитни предложения от Tesla - компактен хечбек, безпилотен автомобил, както и споменатите горе Model X и луксозен седан.

Тагове: ford f150
0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 5 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Да де, само дето за да има продажби, ще трябват поне 10 цилиндъра, а не 10 акумулатора. Представяте ли си пикап или кросоувър в калта с огромния въртящ момент при 0 оборота в минута? Че то проблеми с потеглянето по наклон има дори модел S, какво остава за другите ежедневни дейности в *** на Америка?
  • #1
    2 rate up comment 4 rate down comment
    R ( преди 10 години )
    бухахахаха