IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всичко за новия Nissan Qashqai

Моделът излиза на пазара през януари (Видео)

Всичко за новия Nissan Qashqai
Nissan разкри официално новия си кросоувър Qashqai. Както стана ясно от преварителните данни, моделът има по-луксозно и агресивно излъчване, осигурено от LED диоди във фаровете, по-остри линии на купето, заоблен преден капак и специфична форма на страничното остъкление. Линията на покрива се спуска плавно надолу в задната си част, а на задния капак е монтиран спойлер. В предната решетка пък има активни аеродинамични елементи, които при дизеловите модели с механична трансмисия, се затварят автоматично при скорост над 30 км/ч.
Всичко за новия Nissan Qashqai
Интериорът също е значително подобрен. Материалите вътре са по-качествени, а дизайнът е оптимизиран. Забелязват се акценти от гланцирано черно и металик. Японците уверяват, че седалките са напълно нови и осигуряват повече комфорт и странична опора. Багажникът е нараснал на размери, а новата мултимедийна система NissanConnect работи със 7-инчов сензорен дисплей и разполага с възможност за интернет връзка.
 
Предварителната информация за модела бе, че той ще се предлага с един бензинов и два дизелови агрегата. Оказа се, че моторите всъщност ще са четири: 
 
- 1.2 DIG-T със 115 к.с. и 190 Нм
- 1.6 DIG-T със 150 к.с. и 240 Нм
- 1.5 dCi със 110 к.с.
- 1.6 dCi със 130 к.с.
 
Стандартно Qashqai пристига с предно предаване и механична трансмисия, а срещу доплащане клиентите ще могат да поръчат Xtronic автоматик и ALL-Mode 4х4 система.
 
Второто поколение на Nissan Qashqai е иградено на базата на новата CMF платформа на Renaul-Nissan, която концернът се надява да използва в широка гама от модели. От инженерният екип на японците твърдят, че са подобрили окачването и са добавили ново електрическо усилване на волана, което обещава да предложи “по-естествено усещане зад волана.”



Снимки: Nissan
Тагове: nissan qashqai
0 от 500
  • #1
    24 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Новият "стар" еталон в този клас автомобили! Колкото и да се плямпа от зложелателите това чудо ще е пазарен хит въпреки злобните плювни на някои късопишци!