IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW i няма да прави SUV

Компанията патентова имената от i1 до i9

BMW i няма да прави SUV

Най-големият производител на премиум автомобили в света - германската компания BMW, съобщи, че новата серия екологични автомобили, обозначени с буквата "i", няма да включва SUV модел.
BMW i няма да прави SUV
BMW i8. Снимка: BMW

BMW вече представи два модела от тази серия - i3 и i8, като в момента работи усилено по още няколко. Сред тях обаче няма да има SUV.

"Философията на BMW i е да предлага ефективни автомобили за мегаполисите", заяви Роланд Ковалски, ръководител на проекта i3, като уточни, че компанията е патентовала имената с означения от i1 до i9.

Към момента няма яснота за това какво ще представляват вече патентованите модели. Знае се единствено, че третият модел от серията ще бъде i5. Спекулациите сочат, че той ще бъде по-просторен от i3, като вероятно ще има формата на седан. Този модел очакваме след около 1-2 години.

Вече представените i3 и i8 разполагат с модерни олекотени конструкции и екологични агрегати. BMW i3 се предлага като електромобил и като електромобил с удължен пробег, а хибридът i8 се превърна във флагманът на марката. Той се задвижва от бензинов и електрически двигатели, може да ускори от място до 100 км/час за 4.4 секунди и изразходва по едва 2.5 литра бензин на 100 км. пробег.

По-рано стана ясно, че M-версии на новите i-модели също не се предвиждат.

Тагове: bmw i8 bmw i3
0 от 500