IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американци избраха най-чупливите автомобили

Половината от моделите в класацията са местно производство

Американци избраха най-чупливите автомобили

Американското издание Consumer Reports състави класация на най-ненадеждните автомобили. Повече от половината модели, попаднали в списъка, са на марки от САЩ. А пет от колите в първата десетка са Ford, като "лидер" е C-Max Energi (на снимката).
Американците избраха най-чупливите автомобили
Изследването е основано върху данните, които читателите на списанието са предоставили за своите автомобили. В класирането се взима предвид статистиката за повредите на даден модел. Ако той е преминал фейслифт, се използват данните само за последната година от експлоатирането му. 

От 2004 г. досега Consumer Reports е събрало данни за над 1.1 млн. автомобила, като се взимат предвид общо 17 вида неизправности. Сред тях са проблеми с двигателя, запалването, спирачките, а също така и неточности в работата на различните електронни системи и климатика.

Топ 10 на най-ненадеждните автомобили


1. Ford C-Max Energi
2. Ford Escape (с 1.6 литров двигател EcoBoost)
3. MINI Cooper Countryman
4. Ford C-Max Hybrid
5. Nissan Pathfinder
6. Volkswagen Beetle
7. Cadillac XTS
8. Ford Explorer (с двигател V6)
9. Hyundai Genesis Coupe
10. Ford Taurus (с турбо мотор)

Consumer Reports също така е съставил и списък на най-надеждните автомобилни марки. Седем от компаниите в първата десетка са японски. Има и два европейски производителя - Volvo и Audi. Единственият "американец" е марката GMC.

Топ 10 на най-надеждните марки


1. Lexus
2. Toyota
3. Acura
4. Audi
5. Mazda
6. Infiniti
7. Volvo
8. Honda
9. GMC
10. Subaru

През 2012 г. за най-надеждни бяха обявени също японски марки. От първо до пето място в Топ 10 се наредиха Scion, Toyota, Lexus, Mazda и Subaru.

Снимка: Ford
 

Тагове: consumer reports
0 от 500
  • #6
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Майсторчето ( преди 10 години )
    Тез класации ги правят едно към гьотере.Не че Форд не са най-счупените коли но няма реални измерители.Сигнали от четатели не може да бъде такъв.Истински би бил брой на посещенията в сервиза но такова инфо е пълна тайна.Като собственик на сервиз съм се убедил в следното:Най ненадежни коли в лукс класа са БМВ, а в ширпотребата Форд и корейските.Също така е огромен мит надежниста на Фолгсваген.Чулят се толкова колкото Олеп,френските и италиянските.Само дето частите им са почти двойни-оргиналните!
  • #5
    19 rate up comment 11 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Алуди бая трябва да са се изръсили за да се набутат в тази класация.Но за тях това не е проблем - баба Меркел плаща.Иначе пазара се саморегулира.Догодина като сдадат багажа и отидат на сервиз гордите собственици на Алуди ще си направят изводите след като разберат, че гаранцията на тоя *** не включва нищо и ще трябва да се изръсят за супер надеждния си Фолксваген
  • #4
    30 rate up comment 4 rate down comment
    v-1 ( преди 10 години )
    Лексус заемат тази позиция не само с наистина здравите си и надеждни автомобили, но и с поствянето на много високи стандарти в килнетското облужване и грижата за клиента. Или както те го наричат '5 stars cutmomer care service'
  • #3
    23 rate up comment 12 rate down comment
    бухаха ( преди 10 години )
    Тея Тойотки все със сервизни акции пък на първо място по надеждност. Швабите умреха.
  • #2
    32 rate up comment 11 rate down comment
    Олеле ( преди 10 години )
    Японците най-надеждни а американците най-зле. Japan Power !!!
  • #1
    25 rate up comment 12 rate down comment
    SD ( преди 10 години )
    Топ 10 на най-надеждните марки. А къде са немските премиум марки BMW,Mercedes