IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-необичайните кражби на автомобили

Грабители използват чайник, зъл пудел спасява кола и две деца, гола дама бяга по магистрала

Най-необичайните кражби на автомобили

Наскоро стана известен куриозен случай на откраднат автомобил в Москва. От един от дилърите на Mercdes-Benz бе отмъкнат луксозен G-Class, чието отсъствие от салона не е било забелязано в продължение на две седмици. Сега полицията в руската столица разследва как точно е открадната машината, тъй като салонът се охранява, а и как самите служители не са забелязали по-рано случилото се.

Докато бъде разкрита мистерията, ви предлагаме още няколко куриозни случая на отмъкване на лек автомобил:

Тайното оръжие на крадците - чайник


В Санкт Петербург бизнесмен се обръща за помощ към полицията, след като всъдеходът му Nissan Patrol е задигнат с помощта на чайник.
Най-необичайните кражби на автомобили
"Технологията" е много проста - крадците вързали чайника за задната броня на Nissan-а и подкарали след него. Водачът чул силното дрънчене и спрял, за да провери какво се случва, но без да гаси машината си. Един от бандитите веднага се възползвал, метнал се зад волана и изчезнал.

Потърпевшият все пак имал късмет - мобилния му телефон останал в колата и с помощта на GSM-клетките в града всъдеходът бил намерен бързо.

Да си намериш колата след 42 години

През 1970 г. студентът в Темпъл Юнивърсити във Филаделфия Боб Ръсел остава без своя автомобил Austin Healey. Той уведомява полицията, но тя не открива колата. Мъжът обаче не се отказва, тъй като това е първата му кола, с която среща с настоящата си съпруга.
Най-необичайните кражби на автомобили
Цели 42 години след кражбата, ровейки в еBay, 66-годишният американец едва не припада, след като вижда колата си. В началото полицията не му вярва, но сверка с номера на рамата доказва, че това е именно неговият автомобил. След дълги бюрократични битки Ръсел си получава колата и дори я ремонтира, за да я запази за потомците си.

Пудел докарва крадец до нервен срив


Американецът Себастиян Русо пътува със своята Toyota Corolla заедно с двете си деца и домашния пудел, чийто прякор е доста красноречив - Злия. По пътя към дома си Русо спира пред супермаркет, за да напазарува, като оставя децата и кучето в колата. От това се възползва крадец, който отмъква машината. Децата изпадат в шок, но Злия започва да лае и да вие зловещо. Крадецът явно е бил със слаби нерви, защото след 3-минутно обикаляне пита децата къде живеят и ги закарва пред дома им. Там оставя колата и изчезва.
Най-необичайните кражби на автомобили
Отговаряйки на журналистически въпроси по-късно Русо казва, че не се сърди на крадеца, тъй като все пак е докарал децата и автомобила невредими пред дома им. Пуделът обаче е най-доволен от случката, тъй като получава като награда нова каишка.

Машина със забравена урна

В Атланта крадец отмъква автомобил, в който е оставена урната с праха на бабата на собственичката на машината. Това става няколко часа след панихидата, когато Лори Симпсън влиза в магазина, за да напазарува. Бандитът отмъква ключовете от джоба, качва се на возилото и изчезва.

Жената се оплаква в полицията и дори пуска обява във вестник, в която моли човека, отмъкнал нейния Nissan Altima да върне поне праха на любимата й баба. Учудването е огромно, когато няколко дни по-късно урната наистина е върната на Симсън. За колата обаче нищо не се съобщава.

Голата крадла


В щата Юта полицията залавя 31-годишна дама в краден автомобил. Не е ясно по каква причина дамата се е разсъблякла и защо е откраднала рекламен минибус. Тя е спряна за превишена скорост на магистралата, а след това арестувана.
Най-необичайните кражби на автомобили
Най-интересното обаче става след ареста - един от полицаите я завива с одеяло и я вкарва в служебната си кола. Дамата обаче използва невниманието му и отмъква патрулката, като тръгва отново по магистралата. Малко по-късно катастрофира и се опитва да избяга пеша, но е заловена и укротена с помощта на електрошокова палка.

Пияните крадци

Един от най-куриозните случаи е от Русия, където трима крадци набелязват "Жигули", паркирано в гараж. През нощта грабителите пристигат със своя "Москвич" и разбиват вратата на гаража. Опитват се да отмъкнат машината, но се оказва, че в нея няма бензин. Тримата измъкват акумулатора и по-ценните вещи и се качват в колата си. Между откраднатите неща обаче има и сериозно количество водка. Крадците го изпиват и ... заспиват. На сутринта са намерени пред гаража и съответно арестувани.

Източник: Carsguru
 

0 от 500