IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Реклама на C-Class скандализира Германия

Студентският клип, в който Хитлер бива прегазен от Mercedes, предизвика бурна реакция от страна на компанията

Реклама на C-Class скандализира Германия

Провокативна реклама на новия Mercedes-Benz C-Class предизвика скандал в Германия. Клипчето е дело на студенти от киноакадемията в Баден-Вюртемберг, като в него автомобил на марката с пълна газ блъска младия Адолф Хитлер. Лозунгът на учебното филмче гласи: "Разпознава опасността преди тя да се случи".

Действието на рекламата се развива в малко селце края на 19 век, където супермодерният автомобил изглежда като машина от друга планета. Клипът започва с това как Mercedes-Benz C-Class влиза в селото и сам спира пред 2 малки момичета, играещи на улицата. Автомобилът обаче е безпощаден към момчето с балона, което се оказва малкия Адолф Хитлер.

От компанията Merсedes протестираха, като обявиха, че е недопустимо в реклама да се използва смъртта на човек, особено на дете. Освен това в Германия са особено чувствителни към всякакви национал-социалистически символи, които се появяват в средствата за масова информация. Затова и самата реклама започва с надпис "Този клип не е свързан с компанията Mercedes/Daimler AG".

Всъщност основата задача пред студентите е била да създадат ефектна реклама, която да предизвика бурно обсъждане в обществото. И те явно са се справили добре с нея. Реакциите в интернет-форумите също са доста противоречиви. Някои считат филмчето за "неостроумно" и "хладно", а други го наричат - "великолепно" и дори "гениално", пише в. Humburger Post.

Ръководителят на студентската група Тобиас Хаас защити своите ученици , като обяви, че съществува неизползван огромен потенциал, който може да бъде реализиран при разработките на реклами. Според него обаче автомобилните компании се страхуват от аналози с миналото, като предпочитат да хвалят най-новите си технологии, което е доста скучно. Освен това студентите е трябвало да отговарят и на въпроса - "Какво ще се случи с една технология, ако тя има душа?"



Видео: YouTube

Тагове: mercedes-benz c-class
0 от 500
  • #7
    47 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Научният ръководите явно е евреин.
  • #6
    11 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 10 години )
    Според мен рекламата е оригинална! Друг е въпроса, че нито една компания като Даймлер, не би я одобрила официално! А тук вече заподозряха ционистки заговори и конспирации. Очаквам илюминатите също да се намесят.А до профашистки настроените като NS, по-голяма пропаганда от немската и преди това нацистката е нямало и едва ли скоро ще има!
  • #5
    21 rate up comment 13 rate down comment
    А ( преди 10 години )
    Голяма глупост е самата реклама, но явно още по голям *** е научният ръководител
  • #4
    24 rate up comment 29 rate down comment
    NS ( преди 10 години )
    Свинете, които са направили тази глупост, да не говорим, че си нямат идея каква личност е Адолф Хитлер, но и не знаят, че като дете Хитлер не е живял в Браунау.... Но какво да очакваш от ***, които са жертва на ционистката пропаганда
  • #3
    32 rate up comment 13 rate down comment
    Fullmasterr ( преди 10 години )
    Страхотна работа са свършили студентите! Браво!
  • #2
    23 rate up comment 19 rate down comment
    потресен ( преди 10 години )
    това само немска каска може да го измисли, болни мозаци са ей. Купи си Мерц гази лоши деца!!!
  • #1
    25 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    jestoka reklama unikalna :)hahahaha ei tiq shte me skusat :)