IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фейслифтът на Evoque ще има 9-степенна трансмисия

Land Rover добавят и сензор за дълбочината на газене, подобно на новия Range Rover Sport

Фейслифтът на Evoque ще има 9-степенна трансмисия
Фейслифтът на Range Rover Evoque ще се предлага с 9-степенна автоматична трансмисия, съобщиха от централата на Land Rover. 
Фейслифтът на Evoque ще има 9-степенна трансмисия
Скоростната кутия ще бъде произведена от ZF и ще се комбинира с един бензинов и два дизелови двигателя. Британците уверяват, че технологията ще намали разхода на кросоувъра с до 11.4%, а вредните емисии ще бъдат редуцирани с до 9.5%.

Най-ефективният Evoque, който е оборудван с 2.2-литров дизелов двигател и предно предаване, ще харчи с новата трансмисия само 4.9 л/100 км в комбиниран цикъл.
 
Освен новата скоростна кутия, фейслифтът на Evoque ще се предлага срещу доплащане с Active Driveline 4х4 система, която ще се активира при нужда от допълнително сцепление. С нея Evoque ще използва за задвижването си само предните колела при нормално каране и скорост над 35 км/ч. Превключването към 4х4 ще се случва автоматично само за 300 милисекунди.
 
Технологията ще бъде комбинирана и с активно разпределение на въртящия момент не само между предния и задния мост, но и между отделните колела. Фейслифтът ще се предлага и със сензор за дълбочината на газене, система за разпознаване на пътните знаци и маркировката, паркинг асистент, както и дребни промени по външността и интериора.
 
Обновеният Range Rover Evoque ще се появи в дилърската мрежа преди края на 2013 г.

Снимка: Land Rover
0 от 500
  • #26
    1 rate up comment 0 rate down comment
    за анонимния ( преди 10 години )
    само човек който неможе да си я позволи би написал такъв коментар ... ;)
  • #25
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Cenitell ( преди 10 години )
    Критично може да става в случаите на недозавиване в хлъзгав завой, когато наистина с-мата за стабилност ще се намеси,обаче включването на 4х4 би ставало със закъснение и почти ненужно в такъв (очаквано чест) случай
  • #24
    2 rate up comment 1 rate down comment
    фермера ( преди 10 години )
    Системата е добра,проблема при Evoque е че задвижващи са предните колела.С този напречно разположен двигател често ще се случва да сработва,особено при ускорение и нанагорнища !
  • #23
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Cenitell ( преди 10 години )
    Любимият ми джип е този Ровер,но не ми харесва, че при скорост 80 км/ч след възникване на причина за задействането на тази орязана модификация на с-мата 4х4,до задействането й ще са изминати цели 8!!! метра!Така, че бих платил дори, хаха,за да не ми монтират т.н. Active drivelne.
  • #22
    1 rate up comment 1 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 10 години )
    rre, pojelavam ti kalibara ti da se uveli4i...za celta polzvai tribestan!i da, boxster izleze dooooosta predi cayman,samo 4e togava ti si zubkal medicina v kvartirata!pojelavam ti veseli weekendi v 6veicaria,osobeno perioda december-march!kolkoto do evoque...o6te edin parketnik za bogata6ki darjanki! i da znae6,kato ima6 deca spira6 da misli6 za gazariq i image!!!moje bi volvo 4 life, a?!
  • #21
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Сашо ( преди 10 години )
    За Швейцария не знам, но в Испания докторите, които работят в болници имат коли от порядъка на 12000-15000евро. Рядко някоя по-скъпа. Тези, които имат частна практика, известни и търсени са, да, могат да си позволят нещо далеч по-скъпо. Но за това са необходими около 20 години.
  • #20
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Kakvo jensko vijda6 na snimkata be carvul sme6en.Grozdeto pak kiaelo izleze a?
  • #19
    9 rate up comment 4 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Анонимен, ква Швейцария бе брат :) Тоя RRE си го знаем тука всички, че е обикновен, неграмотен и озлобен български панелен мишок. Ама му търпим глупостите, щото ни развеселява, а и той си вярва яко. Шоуто с него е пълно : )))) То едни роувъри, поршета, самолети, яхти, космически совалки... Едва се събират на паркинга пред блока в Люлин хахахха
  • #18
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    RRE, що не си биеш шута и не ходиш във форума на Евог, ами по цял ден дрънкаш глупости. Ако си такъв за какъвто се представяш(визирам професиятат ти)би трябвало да си надраснал цялата тая показност. Често си противоречиш, обиждаш хората, държиш се надменно, какво очакваш - да те галят с перо ли!? Дълбоко ме съмнява, че в Швейцария имаш също поведение каквото демонстрираш тук.Пътувам навън, общувам с хора, които са добре заплатени, но никой не демонстрира стандарта си като теб...
  • #17
    7 rate up comment 3 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Мани, мармота не може да свари да завива толкоз много шоколад, докато гледа на RRE халюцинациите... :)