IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъж плати F12 Berlinetta, за да му позволят LaFerrari

Трябвало да имаш поне 5 коли на италианската марка, за да можеш да си купиш LaFerrari

Мъж плати F12 Berlinetta, за да му позволят LaFerrari

Мъж плати Ferrari F12 Berlinetta, за да му позволят LaFerrari
Ferrari F12 Berlinetta. Снимка: Ройтерс

Филипинец стана собственик на Ferrari F12 Berlinetta, не защото е фен на модела, а защото това бил единственият начин да има шанс да си купи LaFerrari. Той платил 753 000 долара за спортната кола и веднага бил включен в списък с хора, които евентуално ще получат привилегията да станат собственици на най-новата кола на марката - LaFerrari.

Първоначално мъжът отишъл при единствения представител на Ferrari във Филипините - Autostrada Motore, с идеята да си закупи Ferrari LaFerrari. Дилърът обаче му обяснил, че този модел е достъпен само за специални клиенти, които имат поне 5 модела на марката в гаража си. Филипинецът имал "само" 4 и затова му се наложило да си вземе още един - представеното в Женева през 2012 година Ferrari F12 Berlinetta.
Мъж плати Ferrari F12 Berlinetta, за да му позволят LaFerrari
Ferrari LaFerrari. Снимка: Ройтерс

Покупката на този модел обаче по никакъв начин не гарантира на мъжа, че ще стане собственик на мечтаното LaFerrari. Желаещите са много, а най-мощният и най-нов модел на Ferrari ще бъде произведен в тираж от едва 499 екземпляра.

"Той вече е включен в списък със специални клиенти. Ако хората в Маранело преценят, ще му позволят да стане собственик на LaFerrari", обяснява представителят на марката в страната пред месното издание на TopGear.

Впрочем, въпросното Ferrari F12 Berlinetta е първото във Филипините, така че мъжът все пак има някаква утеха...

0 от 500
  • #10
    13 rate up comment 2 rate down comment
    fero ( преди 10 години )
    Не става така,всяко богаташко чядо,без никакъв опит да седне и да юрне Ферарито ,и на втория завой ,смлял машината от некадърност. Може 499 коли произведени ама всички изкупени,само за най-най господа!
  • #9
    23 rate up comment 3 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Аз мисля директно да поръчам 6 Ферарита и да не се занимавам с глупости!
  • #8
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Най-добрата марка!НЕ случайно се редят на опашка и не всеки може да си позволи върховният им модел.Груди,седни покарай ферари пък пак ще говорим.Всеки докоснал се до тази магия, знае защо е фен на марката.А на писта Ферари са ненадминати,просто не се перчат като разни трошляци с много коне.Ако искаха да се перчат FXX щяха да го направят годен за шосетата,но те решиха да остане ексклузивен модел уникален и само собствениците му да знаят колко е бърз. Сцепи Бугати и т.н. на писта и тишина настана!
  • #7
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Fenix ( преди 10 години )
    За Груци: Ferrari продава по-малко, печели повече
  • #6
    9 rate up comment 13 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Fenix То хубаво искат да изчеткат клиентите си. Ама акционерите им какво мислят по въпроса? По-малко коли значи по-малко печалба. Освен ако не вдигнат цените на колите си, при което конkуренцията ще ги изпревари точно както ги изпреварва и по пистите :) Да видим на акционерите колко им пука от това дали правят ексклузивни коли или правят печеливши коли.
  • #5
    28 rate up comment 1 rate down comment
    Fenix ( преди 10 години )
    Щом с тази политика са накарали този да си купи още едно Ферари за да кандидатства за ЛаФерари (какво име само) значи политиката им е успешна ;)Все пак при лимитирана серия е хубаво, че има някакъв критерий различен от "който свари". Едно че като тоя по-горе някои ще си купят 5-а кола и другото е че това е реверанс към старите клиенти. Ферари все пак наскоро заявиха, че ще намалят продажбите за да останат ексклузивна марка, а не всеки богаташ да може да притежава тяхна кола.
  • #4
    27 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да беше влезнал в mobile.de
  • #3
    21 rate up comment 13 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Та като сме на темата. Сега разбирам още по-добре защо Ферручио Ламборгини (вечна му памет и слава) е казал на надменния нагляр Енцо Ферари да ходи да си такова лелята. Явно Ферари не се учат от историята и са обречени да я повтарят... все втори, трети и още по-назад :)
  • #2
    28 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да му имам проблемите!!!
  • #1
    41 rate up comment 12 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Комунизъм в най-чист вид! Сигурно и жителство в Маранело са му искали :) Какво доживяхме - хората доброволно да се редят на опашки и да се поддават на рекет, заради няколко стотин кила метал и пластмаса... Като едно време опашките за олио в стъклени бутилки :)