IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren потвърди бъдещите си проекти с Honda

Сътрудничеството на двете компании няма да се ограничи само във Формула 1

McLaren потвърди бъдещите си проекти с Honda

Компаниите Honda и McLaren, които през 2015 г. ще възобновят сътрудничеството си във Формула 1, ще започнат съвместна работа и върху нови пътнически автомобили.
McLaren потвърди бъдещите си проекти с Honda
Това обяви пред Autocar шефът на McLaren Мартин Уитмарш. Според него двете компании имат намерение съвсем скоро да започнат да обменят опит и различни технологии. Той отказа да разкрие подробности, но медиите смятат, че британците ще получат от партньора си нови двигатели, а в замяна на това ще им помогнат с технологии, позволяващи намаляване на теглото на автомобилите.

Като начало двете компании са стартирали работа върху болида, с който ще участват в световния шампионат във Формула 1 през 2015 г. Honda ще произвежда за британците 1.6-литрови турбо мотори, снабдени със система за възобновяване на кинетичната енергия KERS. От своя страна в McLaren ще отговарят за шасито на машината.

Снимка: McLaren

0 от 500
  • #4
    10 rate up comment 0 rate down comment
    NANI ( преди 10 години )
    Тук някои се объркаха,че този алианс ще бъде като съюза между Сузуки и VW- едната страна само дава, а другата се тупа по гърдите :D Няма съмнение,че маковете и Хонда ще конструират перверзно добро возило,за нещастие на джигитите с ултимативни автомобили с внедрени извънземни технологий- TDI, FSI ,GTI и всякакви I-та,за каквито се сещате
  • #3
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    :D:D Да влезят с собствен болид като е лесно направата на шасито :D Така като ги гледам доста дейно участват в авто спортовете особено в WTCC как си борят за 8 9 10 място. Ама те все пак са най добрите Соуфиянецццццццццццццц.
  • #2
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Последното сътрудничество е било преди повече от 20 години за 20 години нещата доста са се променили.
  • #1
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Cenitell ( преди 10 години )
    Ако се осъществят тези планове, ще стане страшно! :)