IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Datsun се връща в играта с GO

Моделът ще се предлага само с един двигател

Datsun се връща в играта с GO

Марката Datsun се връща на пазара с модела Go, който днес бе представен в Индия, съобщиха от централата на компанията майка Nissan.
Datsun се връща в играта с GO
Моделът ще се произвежда в страната и ще излезе на развиващите се пазарите в Индия, Индонезия, Южна Африка и Русия от началото на следващата година.

Името на колата е вдъхновено от първия модел на Datsun – DAT-GO – представен преди близо век през 1914 г.

Както вече сме съобщавали, Datsun GO е базиран на Nissan Micra и точно като нея представлява компактен хечбек с четири врати. Купето е 3785 мм дълго, 1635 мм широко, 1485 мм високо и има 2450 мм междуосие. Колата ще се предлага само с 1.2-литров двигател, комбиниран с 5-скоростна механична трансмисия.

Екстериорният дизайн силно наподобява този на Micra, докато вътре са заложени някои промени за освобождаване на повече пространство – скоростният лост и ръчната спирачна са преместени на централната конзола. Дръжките на вратите и вентилационните дюзи са взети директно от Micra.

От Nissan обещават GO да бъде последван от няколко нови модела, които също ще следват бюджетната политика на марката Datsun. Засега цената на автомобила е неизвестна.

Името Datsun произлиза от автомобила DAT-GO, произвеждан през 1914 г. от токийската Kaishinsha Motorcar Works. През 1931 г. марката е преименувана на DAT Motorcar Co., а името Datsun е наложено от Nissan, които купуват токийската фирма през 1934 г. През 1986 г. Datsun преустановява операциите си до 2012 г., когато от Nissan за първи път заговориха, че компанията ще бъде възродена.

Още по темата: Второто раждане на Datsun

Снимки: Datsun

 

Тагове: nissan datsun go dat-go
0 от 500