IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще представи хибриден хечбек в Германия

Концептът харчи 2.5 л/100 км

BMW ще представи хибриден хечбек в Германия

BMW ще представи концептуалния автомобил Active Tourer Outdoor по време на изложението OutDoor Friedrichshafen в Германия, съобщиха от централата на германците. Прототипът е еволюция на представения през миналата есен в Париж концепт, който носеше същото име, но имаше по-обран дизайн.
BMW ще представи хибриден хечбек в Германия
Размерите са идентични: 4350 мм дължина, 1833 мм широчина и 1576 мм височина. Междуосието е дълго 2670 мм, а купето се задвижва от 1.5-литров бензинов двигател, комбиниран с електромотор и литиево-йонна батерия, която може да се зарежда директно от контакта.

От централата в Мюнхен уверяват, че средният разход на гориво е 2.5 л/100 км, а въглеродните емисии са по-малко от 60 грама на километър. Максималната мощност достига 190 км/ч, а само на ток Active Tourer може да измине 20-30 км.

Стандартната дисциплина за ускорение от 0 до 100 км/ч се изпълнява за по-малко от 8 секунди, а максималната скорост е 200 км/ч.
Така или иначе, най-интересен остава обновеният външен вид на концепта. Строгите черти на муцуната са комбинирани с мускулест капак, огромни 20-инчови джанти Gold Race Orange цвят, както и хромирани "бъбреци".

Хечбекът предлага и някои практични нововъведения, като вграден багажник за две колела, които се побират изцяло в интериора на колелата, както и специална "пейка", на която удобно да свалите калните си обувки.

Засега баварците не оповестяват планове за серийно производство, но се смята, че концептът ще вдъхнови разработката на бъдеща GT версия на 1-Series, която трябва да излезе до края на годината.

Снимки: BMW

Тагове: bmw active tourer outdoor
0 от 500
  • #16
    2 rate up comment 5 rate down comment
    До Дошо ( преди 11 години )
    То ако имаше акъл, щеше да се сетиш, че няма как Приуса да харчи 2,1 литра на 100км. а рекорда за най-нисък разход на хибрид да се държи от КИА и то със среден разход 3,7 литра. Ама трябва и акъл. Нещо което дори да ти паднат милиони от небето през дупките на изгнилото бунгало в което живееш, пак не можеш да си купиш.
  • #15
    2 rate up comment 4 rate down comment
    до Дошо ( преди 11 години )
    И още нещо не си чупи рутера от рестарти, за да си чукаш плюсчета, все едно всички са съгласни с теб. Защото няма други *** тука. А ето ти и малко за разхода на тази Тойота има си тест драйвове:http://forums.drom.ru/hybrid-eco-cars/t1151937654.html
  • #14
    2 rate up comment 3 rate down comment
    До Дошо ( преди 11 години )
    Не знам кой е ва*иналчето, може би пак ти се привижда *** гола. Хубаво е като даваш нещо да го четеш, ти вярно знаем че не си умен и за нас нормалните по интелект е чудно защо все искаш да покажеш колко си глупав, но може би твоя бавен мозък не го осъзнава. Та 2,1 литра е някакъв незнам какъв разход може само в електрически режим пак да *** бензин, но не и среден, прочети повечко за този хибрид на Тойота, средния разход е 4 литра.
  • #13
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    хахаха абе както се базикахте...скоро наистина колите нема да арчат гориво ами ще произвеждат в движение :D
  • #12
    6 rate up comment 5 rate down comment
    drakon ( преди 11 години )
    Имал съм и двете марки-имат си плюсове и минуси.Така ,че за всички има място под слънцето.
  • #11
    4 rate up comment 10 rate down comment
    .,.. ( преди 11 години )
    Как може да сравнявате БМВ и Мерцедес с тойота. http://vbox7.com/play:8066b41f Гледайте няма място за тойота
  • #10
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ха ха Дошо да не си сънувал пак? И къде е този хибрид на Приус със среден разход 2,2 л.? Щото може спокойно да провериш в рекордите на Гинес там най-икономичния хибрид е със среде разход 3,85л. на 100км. и той дори не е на Тойота а на КИА. Освен това тази новина тук е пейстната със съкращения разрови се в нета и прочети това БМВ ще ускорява до 100км. за 8 сек а Приус ускорява до 100км. за 10,5 сек. Пред това БМВ, Приус изглежда като едно голямо недоразумение.
  • #9
    7 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тойота не дава никаква хибридна технология на БМВ, защото просто нямат такава а използват чужди патенти, които естествено бяха откраднали, но в крайна сметка след като бяха осъдени за кражбата бяха принудени да си я заплатят въпросната технология. Освен това ако технологията им беше една и съща нямаше Приус да е с двойно по-висок разход от този на БМВ-то. Тойота и БМВ имат единствено обща разработка за батерии, тъй като и двете компании нямат свои батерии и закупуват такива от други компании.
  • #8
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    От преди няколко год. има Prius Plug-in Hybrid който харчи 2,2/100.Технологията за хибридите на БМВ е предоставена от Тойота въз основа на миналогодишното споразумение между двете фирми.Интересното за мен е какъв е този 1,5 л. двигател?Бензинов е ОК,но не знам да е по цикъла на Аткинсън,какъвто използват в Тойота.Ако не е по този цикъл няма абсолютно никакъв шанс да смъкне толкова много разхода.
  • #7
    14 rate up comment 2 rate down comment
    АутоКомедия ( преди 11 години )
    Максималната мощност достига 190 км/ч...Това как да го разбирам смешници?