IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Евтиният седан на Volkswagen ще струва $6000

Автомобилът ще бъде на базата на продавания в Китай Santana

Евтиният седан на Volkswagen ще струва $6000

Евтиният седан на Volkswagen ще струва $6000
Volkswagen ще обнови моделната си гама с евтин седан, чиято цена на световни пазари ще бъде около $6000. Това заяви пред Autoevolution директорът, отговарящ за развитието на концерна – Улрих Хакенберг.

„Ще пуснем още по-достъпен автомобил от Santana, с който сме представени на азиатския пазар. Става дума за семеен седан, чиято цена ще бъде в рамките на $6000", коментира представителят на германската компания без да разкрива повече подробности за модела. Той все пак уточни, че возилото ще бъде насочено и към други пазари, освен китайския.

В момента най-новото поколение на Santana (на снимката) е повече от 2 пъти по-скъпо – около $13 000. Моделът се предлага с 3 нива на оборудване - Trendline, Comfortline и Highline. Двигателите са два – бензинови, 4-цилиндрови с обем 1.4 и 1.6 литра и мощност съответно 90 и 110 к.с.

В базовото си оборудване моделът разполага с ABS, система за стабилизация ESC, както и предни и странични въздушни възглавници. За климатик или климатроник, джанти от лека сплав, панорамен покрив, кожен салон и датчици за паркиране се доплаща.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen santana
0 от 500
  • #15
    4 rate up comment 4 rate down comment
    al ( преди 10 години )
    До мрБокрас Съвет ти давам да огледаш и тестваш една Алфа Мито 1.6 дизел ,на живо са невероятни за класът си
  • #14
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Спокойно,тоя седан ще е евтин , но поддръжката и ремонтите ще го изравнят с другите продукти на марката!
  • #13
    7 rate up comment 3 rate down comment
    до MrBokras ( преди 10 години )
    Ако мислиш да регистрираш дизел в чужбина първо виж какви са данъците , защото в Германия за бензина е 2 евро на 100 см3 а за дизела е 9,50 зе 100 см3! Към това се добавят и по 2 евро на грам над нормата за вредни емисии , която в момента е 110 г/км. Да не се окаже , че дизел-а ще ти излезе "златен".
  • #12
    5 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 10 години )
    Само, че най-вероятно тази цена от 6000 УСД ще е за страни изън европа :)
  • #11
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    6,000.00 USD = 4,677.70 EURБах ....+18....!
  • #10
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Най-евтините нали са Skoda? Като го знам те какви еднодневки са, представям се нещо по-евтино. Ужас!
  • #9
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    208 пич! Последен модел излязъл на пазара, екстравагантен интериор и икономичен издръжлив двигател!
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    MrBokras ( преди 10 години )
    Защото ми е ограничен бюджета. Колата ще се кара в чужбина предимно на магистрала по 120км на ден и за това гледам да е дизел и да гори малко. Харесвами фиестата, пак е с 1,6 дизел но петата е много къса (45км/ч на 1000 оборота). Корсата е с 1.3 дизел но ми се струва малък мотор (само 75кс) и модела е вече стар. Новото клио ич не ми допада по дизайн. Ситроена С3 също. Японците са скъпи, с корейци не ми рискува..и така остана ВАГ (поло, ибица) и 208. Някакви насоки да ми дадете?
  • #7
    5 rate up comment 7 rate down comment
    до MrBokras ( преди 10 години )
    Защо не си купиш jetta? При по-скъпите мотори на поло разликата в цената е минимална, а jetta-та е седан. Или пък бензинов двигател? И без това в България дизела е скъп сравнено със западна европа така че инвестицията се изплаща само при много голям пробег.. При всички положения полото е по-добро от 208, аз карам поло 6R от 2 години но със 70к.с и съм супер доволен. Колата е перфектна, единствената забележка е бавното ускорение от старт, но със 70 коня е нормално.
  • #6
    8 rate up comment 4 rate down comment
    MrBokras ( преди 10 години )
    До преди няколко дни щях да си купя ново Поло 1,6 тди 90 кс, но четох в един форум, че имали проблеми с главите и губели антифриз (хора патили същото и със seat ibiza със същия мотор) и сега не знам какво да правя...повече клоня към 208 със 1,6 hdi!?