IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Льоб отчая конкурентите си в квалификациите за Пайкс Пийк

Рали-шампионът бе по-бърз със 17 секунди от втория в класирането

Льоб отчая конкурентите си в квалификациите за Пайкс Пийк

Себастиян Льоб даде сериозна заявка за спечелването на легендарното планинско изкачване Пайкс Пийк, което се провежда всяка година в САЩ. В квалификациите за място деветкратният световен рали-шампион даде най-добро време, като изпревари със 17 секунди втория в класирането.
Льоб отчая конкурентите си в квалификациите за Peaks Pike
Зад волана на Peugeot 208 T16 Pikes Peak французинът премина тренировъчната отсечка от 8.2 км за 3:26.153 мин. при втория си опит. При първия даде подобно постижение – 3:26.728 мин. В състезанието в неделя пилотите ще карат над 2 пъти повече – 19.6 км.

За сравнение, останалият на второ място Роман Дюма, каращ прототипа Norma, изостана на цели 17 секунди. Местният любимец и рекордьор на трасето – Рис Милън с Hyundai PM580-T, завърши на трето място в квалификациите. Неговото изоставане от Льоб е с 25.6 секунди.

При електромобилите най-бърз бе двукратният победител в рали „Дакар” Хироши Мацуока с Mitsubishi, следван от шесткратния шампион при мотоциклетите Грег Трейси. След тях се наредиха Род Милън и Нобохуро Таджима.

Постижението на Льоб ще му позволи да стартира първи в състезанието на 30 юни. Французинът се състезава в най-мощния клас – Unlimited, като неговото Peugeot 208 T16 разчита на мощност 850 к.с. при тегло 850 кг. От 0 до 100 км/ч машината ускорява за 1.8 секунди.

Снимка: Peugeot Sport

Тагове: peaks pike
0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    галин ( преди 10 години )
    ето тук може да го гледате от 16 ч централно европейско времеhttp://win.gs/136S84A
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Fenix ( преди 10 години )
    Относно това трасе и Ф1 - ето един болид катерещ Хималите ;D
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Иво ( преди 10 години )
    suzuki escudo pikes peak, легендата
  • #8
    23 rate up comment 0 rate down comment
    иво ( преди 10 години )
    състезанието се казва pikes peak, не Peaks Pike, прочетете някъде преди да пишете за нещо което не знаете и си оправете заглавието
  • #7
    41 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Льоб наби канчетата на американчетата. Я да си пуснат ония интернет позьор Кен Блок, да видим на кой завой ще си разчекне колата.
  • #6
    19 rate up comment 1 rate down comment
    F1 фен ( преди 10 години )
    Не мисля, че болид от F1 има шанс. Първо заради сравнително ниската скорост, с която може да се движи по планинския път - няма да се осигурява достатъчно голяма притискателна сила, заради доста по-малките аеродинамични елементи, ще има проблеми с необходимия кислород за нормална работа на ДВГ, поради надморската височина и разредения въздух, вероятно ще има проблеми с охлаждането, а не на последно място - и с окачването, което определено не е мислено за планински път и още за които не се сещам.
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Според мене го асфалтираха защото когато беше цялото макадам американците просто няма никакъв шанс идва някой европеец бам рекор направо ги пръсваха особено когато ауди и пежо бяха там. Ама сега като гледам май няма много разлика. А относно любимеца на американците прави си победи защото май след 450 т16 няма други коли които да ходили за рекорд единствено хюндай и те подобриха рекорда преди няколко години когато не асфалтираното беше само 5 км.
  • #4
    14 rate up comment 1 rate down comment
    RS1600 ( преди 10 години )
    Жалко, че го асфалтираха до горе. Пред беше много по-зрелищно и изискваше повече глокаж и майсторлък.За F1 не е подходящо трасето, т.к. не е така гладко, има може да има прахоляк и не е обезопасено. Това си е нормален път. Трябва да се пренастрои тотално всичко. Все пак F1 не би оставила шанс на друг автомобил.
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    vel_co ( преди 10 години )
    Преди време се питах какви шансове има болид от Ф1 на това асфалтирано трасе. Почвам да мисля,че въпросът става излишен. Но ще е интересно някой да пробва идеята.
  • #2
    35 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ха-ха! Този е извънземен вярно!