IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още по-строги ограничения на въглеродните емисии

ЕС обмисля занижаване на средните нива до 95 г/км до 2020 година

Още по-строги ограничения на въглеродните емисии

Ирландският министър на околната среда, общността и местното самоуправление – Фил Хоугън, е посредничил за постигането на споразумение с Европейския съюз за въвеждането на по-строги ограничения за въглеродните емисии на пътническите автомобили, продавани в рамките на Общността, пише специализираният сайт thegreencarwebsite.co.uk.
Още по-строги ограничения на въглеродните емисии
Предложението, което предстои да бъде разгледано от Комитетът на постоянните представители, настоява за въвеждането на норма от 95 г/км средни нива на въглеродни емисии, изхвърляни в атмосферата от новите автомобили в ЕС. Заложеният в предложението краен срок е 2020 г. По силата на споразумението, производителите, които разработват революционни технологии и произвеждат високоекологични автомобили, ще ползват данъчни облекчения.

„Споразумението акцентира върху разумния баланс между екология и икономика. Целта ни е не само да намалим вредата, която нанасяме на планетата, но и да се погрижим за по-ниските разходи на потребителите. Това ще стимулира производителите да обърнат повече внимание на иновациите, което ще подобри конкурентоспособността в европейския автомобилен сектор и ще спомогне за откриването на нови работни места,“ коментира Хоугън.

Снимка: Ecori.org

 

0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Orido ( преди 10 години )
    1,2,3 хапчето изпий си ти! Вие господине звездолет ли карате ?Ми да забранят дизелите изобщо де ,айде да видим как ще стане.Загрижил се "той" за хората.За тоалетната хартия която позлваш отива дървесина..от утре спирай да я позлваш ...
  • #4
    6 rate up comment 5 rate down comment
    123 ( преди 10 години )
    Двуличната европейска политика си проличава за сетен път.Ще ограничават въглеродните емисии,а кога за саждите,серният двуокис и др. подобни изхвърляни от дизелите.Те са много по-вредни и е доказано,че са причина за много ракови заболявания и най-вече бума на рака на белите дробове.По-рано само пушачите бяха изложени на този риск,а сега е пълно с хора,които никога не са пушили да са болни и да умират.До кога тази политика?Забранете миризливите и пушещи дизели най-после!
  • #3
    3 rate up comment 9 rate down comment
    123 ( преди 10 години )
    Къв самолетен транспорт бе репей?Ти виждал ли си и мислиш ли,че могат да се сложат такива ограничения на него!Технологично е невъзможно,а и да е възможно,няма смисъл.Преброй колко самолета прелитат на ниска височина над вашето село и тогава приказвай глупости.Тези норми се правят,за да може автомобилите да не замърсяват в населените места и да не им дишаме пушаците.Не е трудно да се сетиш,ама поне малко акъл се иска.
  • #2
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    А защо не се проявяват такива изисквния към самолетният транспорт? Защото това, което самолетният транспорт замърсява за един ден, всички коли по света не могат да замърсят за няколко месеца... Всичко е лъжи мажи..
  • #1
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Cenitell ( преди 10 години )
    Едни автомобилопроизводители "гледат" към бъдещето, други-гледат за задържат "миналото".