IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen обяви сервизна акция за DSG трансмисиите си

Става дума за пазарите на Австралия и Нова Зеландия, където са засегнати автомобили от марките Volkswagen, Audi и Skoda

Volkswagen обяви сервизна акция за DSG трансмисиите си

Немската автомобилна компания Volkswagen обяви началото на сервизна акция за свои модели, оборудвани с автоматична трансмисия DSG. Тя засяга пазарите на Австралия и Нова Зеландия, където за проверка и ремонт са привикани автомобили от марките Volkswagen, Audi и Skoda, пише Аutocar.
Volkswagen обяви сервизна акция за DSG трансмисиите си
Първоначално сервизната акция е била обявена само за моделите на марката Volkswagen, но 24 часа по-късно се е появило аналогично съобщение за Audi и Skoda, сочи информацията. Не се съобщава точният брой на засегнатите коли, но сред тях присъстват моделите Caddy, Golf, Jetta, Polo и Passat, произведени между юни 2008 и септември 2011 година.

Акцията е стартирана след оплакване от клиенти на компанията в Австралия и Нова Зеландия, които са докладвали за загуба на мощност при техните коли. От Volkswagen уточняват, че евентуалният проблем се крие в електрониката на въпросната автоматична трансмисия със седем предавки и два съединителя.

Припомняме, че преди няколко месеца в Китай стартира сервизна акция заради аналогичен проблем. Тя засегна над 380 000 коли на немската компания. Тези автомобили са оборудвани със същата DSG трансмисия - DQ200, която обаче е произведена в Китай и се използва само за модели, предназначени за местния пазар. За останалите пазари, включително Австралия и Нова Зеландия, трансмисиите се произвеждат в Германия.

От немската автомобилна компания приканват всеки свой клиент, който има притеснение за проблем с DSG трансмисията, да се свърже с дилър на марката.

Тагове: dsg
0 от 500
  • #14
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Нещо са ги натиснали за да предприемат такава акция.Няма друг начин ВАГ да поемат какъвто и да е ремонт.АБ излезе с една статия миналата година за некачествените вериги по ТСИтата им като дори при доказан пролем при отстраняването му поемат само 40% от цялата процедура.Е няма такава компания просто по такъв начин да цака клиентите си.
  • #13
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Мартин Отвинтенкон ( преди 10 години )
    Е как бе младеж? Как може ФВ да имат сервизна акция? Представям си колко хора са се оплакали за да се навият да поемат ремонта/смяната на каквото и да е тия иззедници. Компанията която ти продава задните врати отделно, с доплащане...
  • #12
    9 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Аутомедия защо не пишете за новата акция от преди 5 дена на Тойота, за нови дефекти в спирачките на новите Приус и Лексус? Toyota Motor Corp. обяви поредната си сервизна акция за отстраняване на дефекти в новите си автомобили. Този път става дума за близо четвърт милион хибридни коли Toyota Prius и Lexus. Проблемът е открит при модела за 2010-а на Prius и при Lexus HS 250h
  • #11
    10 rate up comment 5 rate down comment
    дядо Спас ( преди 10 години )
    Само в Китай над 380 000 автомобила са с тази тип скоростна кутия... повечето останали с други ;)Всички форумни оплаквачи на ВАГ да го имат едно на ум.
  • #10
    6 rate up comment 18 rate down comment
    до Striker ( преди 10 години )
    Дошоо верно имаше проблем с веригата на TSI, но забравяш една подробност, че проблеми имаше при едва няколко стотин бройки и ФВ направиха сервизна акция и смениха веригите на 5000 автомолиа, които има шанс да имат същия проблем, които се оказа че бил заради някакви мустачки по веригата получени поради износване на инструмента който ги оформял веригата. Това е твърде малка бройка брак, когато бълваш по 9 милиона автомобила годишно. За разлика от ФВ, Тойота не направиха сервизна акция за дефектната си скоростна кутия ММТ. Която издържаше максимум 30К километра и трябваше да се подменя за сметка на клиентите след изтичането на гаранцията.
  • #9
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Волво ( преди 10 години )
    Предното ми XC90 2.4 дизел автомат изкара 200 000 км с оригиналното масло в кутията понеже "разбирачите" в Мото Пфое твърдяха, че не се сменяло. Кутията е здрава и до днес не е правила проблеми.
  • #8
    25 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Triforce, добре дошъл си ми да ти покажа 320d Touring с автомат, който вече дори не помня колко пъти го правиха в BMW. 4 ли 5 ли 6 ли бяха... GM-ски е автомата, но това не променя факта, че BMW са направили грешката да го сложат в колата ни. Е, аз уважавам BMW, обаче, мисля си, че и аз съм карък, защото и в Е39 го има и в по-стари модели, ама само нашият се чупи. А иронията е, че колата я взехме чисто нова 2005 г. и я караме повече от разумно и пазейки я.
  • #7
    26 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Май има надежда вагените да влязат в правия път, т.е да не се мъчат да изкарат клиентите си виновни, а де се стремя всячески да им угодят, както правят от тойота например. А това с тяхната скоростна кутия трябваше много отдавна да се случи и си мисля, че е по-скоро замазване на положението, след като явно се изправят пред възможността, да покриват много съдебни искове!Трифорс, като всичко по колата ти е сменено, учудва ли те факта, че все още върви?
  • #6
    26 rate up comment 6 rate down comment
    v-1 ( преди 10 години )
    И сега кво излиза, че Тойота са пионер и в сервизните акции, щото вторият световеен автомобило производител сега също прави сервизна акция :D И така като са започнали, тябва да направят и една акция и за 1.4 TSI моторите си... А дано ама на дали :)))
  • #5
    11 rate up comment 19 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    Карам бензинов Mercedes W140 с всичко сменено по него и всеки, който се качи вътре казва "Баси колата!" Не знам ти защо мислиш, че е нафтова и е по-стара от теб!! (на 13 ли си?) Удобството и возията, която предлага може да се сравни само с някоя Е-клас от 2007-*** година насам. А новите малолитражки, колкото и да са нови и икономични са ужасни! Та... говори ми ти, говори ми... и ти си китайско менте сигурно :D