IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen обяви сервизна акция за DSG трансмисиите си

Става дума за пазарите на Австралия и Нова Зеландия, където са засегнати автомобили от марките Volkswagen, Audi и Skoda

Volkswagen обяви сервизна акция за DSG трансмисиите си

Немската автомобилна компания Volkswagen обяви началото на сервизна акция за свои модели, оборудвани с автоматична трансмисия DSG. Тя засяга пазарите на Австралия и Нова Зеландия, където за проверка и ремонт са привикани автомобили от марките Volkswagen, Audi и Skoda, пише Аutocar.
Volkswagen обяви сервизна акция за DSG трансмисиите си
Първоначално сервизната акция е била обявена само за моделите на марката Volkswagen, но 24 часа по-късно се е появило аналогично съобщение за Audi и Skoda, сочи информацията. Не се съобщава точният брой на засегнатите коли, но сред тях присъстват моделите Caddy, Golf, Jetta, Polo и Passat, произведени между юни 2008 и септември 2011 година.

Акцията е стартирана след оплакване от клиенти на компанията в Австралия и Нова Зеландия, които са докладвали за загуба на мощност при техните коли. От Volkswagen уточняват, че евентуалният проблем се крие в електрониката на въпросната автоматична трансмисия със седем предавки и два съединителя.

Припомняме, че преди няколко месеца в Китай стартира сервизна акция заради аналогичен проблем. Тя засегна над 380 000 коли на немската компания. Тези автомобили са оборудвани със същата DSG трансмисия - DQ200, която обаче е произведена в Китай и се използва само за модели, предназначени за местния пазар. За останалите пазари, включително Австралия и Нова Зеландия, трансмисиите се произвеждат в Германия.

От немската автомобилна компания приканват всеки свой клиент, който има притеснение за проблем с DSG трансмисията, да се свърже с дилър на марката.

Тагове: dsg
0 от 500
  • #34
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Това което те пишат е точно обратно на истината,може да попиташ някой който ги познава добре.
  • #33
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    *** още 100 пъти да ги повториш тези статйй джапанките винаги са били и ще бъдат номер едно на вселената.Гестаповците подли освен с доноси и лъжи с друго не могат да са известни.Това е държавата на доносниците и ментетата.Мога да ги говоря до утре за тях,бедна ти е фантазията какви преживявания имам там за 20 години,без нито едно нарушение от моя страна.*** нещастен много си неосведомен,методите им на оплюване са от времето на 1942год.
  • #32
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    поръчков...
  • #31
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    Ford Fiesta, не съм искал да те засегна. Виждал съм снимки на колата ти и е доста хубава, съгласен съм! Но аз предпочитам по-големите автомобили. В България има много дупки и голяма кола с голямо междуосово разстояние вози доста по-добре. Също така е по-широка, по-удобна и т.н. Не казвам, че колата ти е лоша! Просто мен не ме устройва ;)
  • #30
    8 rate up comment 14 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    S320, 98-*** година от последните. Поръчков и на документите собственика е със звание доктор. Колата е на реални километри, а задните седалки са като нови. Колата нова е била 70 000 евро, на мен ми излезна 7 пъти по-евтина. Вътре е добре запазена и зови страхотно. Само разхода не ми харесва.А вие си пишете каквото си искате. Като ви повозя един път и ще ви падната ченетата и ще си ги събирате от пода :)
  • #29
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    14 ное 2012.Японският автомобилостроител Toyota Motor обяви, че ще изтегли около 2.77 млн. автомобила продавани по целия свят, включително и някои модели на Prius, заради проблеми с кормилния механизъм и системата за изпомпване на вода съобщи Reuters. Това ще е второ таково действие от компанията само за последните два месеца...АААААААА ИЗВИНЯВАМ СЕ ТО ЗА ТОИОТА Е НОРМАЛНО ,НЕ МОГА ДА ИМ ХВАНА КРАЯ НА АКЦИИТЕ.
  • #28
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    @Ford Fiesta - *** той трифорс милия не кара 13 годишен мерцедес - той кара 23 годишен кошник :):):) Даже не е ретро - чиста барака батенце. На всичкото отгоре на нафта. И вместо да го е срам и да събира кеш за истински автомобил, седнал да се хвали по форумите колко бил на далавера - все едно някой ще му повярва и ще го вземе на сериозно.
  • #27
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    26 април 2011 Toyota Tundra с проблем в скороститеОколо 51 000 автомобила от модела Toyota Tundra, ще бъдат привикани в сервизите на фирмата заради проблем с вала на задна скорост. Установен е производствен дефект при процеса на леене, поради което е възможно напукването или пълното разрушаване на вала следствие на което автомобилът остава неподвижен или с непоправими щети в скоростната кутия...
  • #26
    2 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Пръдливите гестаповци най-накрая се усетиха:и още и още...
  • #25
    2 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Огромна сервизна акция за Toyota по целия свят10.10.2012 Огромна сервизна акция за Toyota по целия святСлед дълго затишие, Toyota отново ще изтегли голяма бройка автомобили от различни континенти поради дефект. Този път проблемът се крие в стъклоповдигачите на цял куп модели, като общата бройка на засегнатите коли надхвърля 7,4 милиона...