IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren P1 се изложи пред елитна публика

Хиперколата не успя да запали по време на конкурса Villa d’Este Concorso d’Eleganza (Видео)

McLaren P1 се изложи пред елитна публика

Гафове по време на важни мероприятие се случват не само с по-евтините автомобили, но и със суперскъпите и елитни машини. Преди година, по време на конкурса Villa d’Este Concorso d’Eleganza в Италия, представеният пред отбрана публика Aston Martin Vanquish успя да запали едва от втория път. При това зад волана му беше шефът на компанията Улрих Бец.

През тази година още по-сериозен гаф записа новата хиперкола на McLaren – P1, която ще се бори за званието „най-бърз сериен автомобил на света”, пише Worldcarfans. Британската машина отказа да запали въпреки многото опити и се наложи първо да я бутат, а след това да я закарат със специален транспорт до сервиза в Уокинг (Вбр).

Първоначално на таблото се появил надпис „Park Brake Fault – Call McLaren Service Centre”, което информирало обслужващия екип за проблем със спирачките. След това той бил заменен с „ESC Fault Vehicle Limphome – Go to McLaren Service Centre”, което означава отказ на системата за стабилност. В крайна сметка хората от McLaren решили да не рискуват и изпратили машината на ремонт.
McLaren P1 се изложи пред елитна публика
По-късно от компанията уточниха, че проблемът е бил в софтуера на системата ESC, която при този модел може да се изключи. Въпреки това ударът по репутацията на производителя е доста сериозен, тъй като на мястото са присъствали сериозен брой евентуални клиенти на фирмата.

Плановете на компанията са да пусне 375 бройки от McLaren P1, всяка на цена от $1 325 000. Хиперколата все още не може да бъде наречена „най-бързият сериен автомобил на света”, но според слуховете по време на тестовете на Северната дъга на „Нюрбургринг” тя е записала постижение от 6:33.26 минути за обиколка. Това е по-бързо от най-доброто време в историята, което е дело на Radical SR8 LM – 6:48.01 минути.



Видео: YouTube
 

Тагове: mclaren p1
0 от 500