IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

2800 евро глоба за малко известен знак

Полезна информация за шофьорите, които пътуват в Австрия

2800 евро глоба за малко известен знак

2800 евро глоба за малко известен знак
В Австрия често може да видите горния знак, който означава временно ограничение на скоростта. Използва се при временното ограничаване на шума и замърсяване на околната среда от МПС-та. Ако някой превиши скоростта при такъв знак, ще го глобят не просто за превишена скорост, а за замърсяване на околната среда, където горната граница на глобата е 2800 евро, съобщава читател на Dnes.bg в рубриката мРепортер.

0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Съпротивлението на въздуха = (скоростта на квадрат) x (челната площ) x (cw-коеф.) x (0,5 х плътността на въздуха)
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    бъчвар,пак се правиш на по-умен отколкото си.Разхода как и на колко км.се мери е без значение.Има и мото/час,ако трябва да сме подробни.Хората са го сметнали,че при 130-140км/ч замърсяването е едно,а при 80-100 км съвсем друго.Въздушното съпротивление също оказва огромно влияние за разхода.Под 100 км/ч е едно,а над 100 км/ч с всеки 10 км/ч отгоре нараства с пъти.Количеството гориво изгорено при движение оказва влияние върху обема изгорели газове.Колкото по-малко гори за единица време по-добре.
  • #6
    4 rate up comment 9 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Не знам кой е ид*от, но разхода се измерва на 100 километра, а не на десет секунди, за които ще прелетиш около знака. Все едно е дали караш със 100 и харчиш 7 литра/100 км или караш с 60 на трета и пак харчиш 7 л/100 км. Тук скоростта няма абсолютно никакво значение в случая за замърсяването. Обаче ако караш с 60 на пета, ще имаш разход 4 л/100 км, което е доста по-различно, нали? Същото е и ако караш със 100, вместо със 130.
  • #5
    16 rate up comment 1 rate down comment
    знаещ ( преди 10 години )
    За незнаещите IG-L означава Immissionsschutzgesetz Luft или в буквален превод:Закон за контрола по замърсяване на въздуха.
  • #4
    10 rate up comment 2 rate down comment
    знаещ ( преди 10 години )
    Не знам кои дали те са ид*оти или ти, но при висока скорост, автомобила харчи много повече и шума, който издава при движение е много по-голям. Ако си ходил в Австрия, Германия, Швейцария и Франция, щеше да знаеш, че тези държави си имат ограничение на скоростта по магистралите, които минават покрай населени места. Ограниченията са между 80-100 км/ч от 22.00-06.00 часа в продължение на километри. Знаците не са електронни, като този, а обикновени и от долу пише от колко до колко важи.
  • #3
    5 rate up comment 20 rate down comment
    - ( преди 10 години )
    Какво е общото между скороста и замърсяването? Не ли по добре автомобила да се разкара по най бързия начин от дадено място и така да изхръли по малко вредни емсии. Ако пък при под 100км в час се изхрълят по малко врредни емисии пак мога на пук да карам на най ниска предавка и пак да замърсявам колкото мога повече какво ще напрвят по въпроса? Тези са големи ***.
  • #2
    13 rate up comment 2 rate down comment
    speedart ( преди 10 години )
    2.8 ама в трафика на Шанхай , в София реален разход 2.0 , извън градско пада на 1.3...и може да се кара с изгоряло олио..50ст.литър...
  • #1
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Е потвърдено ли е? Щото и жермани,RRЕ и спийдарт казват, че на ауди разхода е 2.8/100....