IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Astra Sports Tourer - първенец по надеждност

Комбито е най-добре представилият се модел от компактния клас в историята на 100 000-километровия тест за надеждност на AMS

Opel Astra Sports Tourer - първенец по надеждност

Opel Astra Sports Tourer е най-добре представилият се модел от компактния клас в историята на 100 000-километровия тест за надеждност на Аuto motor und sport. Комбито държи и второто най-добро постижение сред всички автомобили, преминавали някога изпитанието, се съобщава в най-новия брой на германското автомобилно списание, който излезе на 30 май. 
Opel Astra Sports Tourer - първенец по надеждност
“По отношение на техническата надеждност моделът се справи отлично със 100 000-километровото изпитание и се изкачи уверено в класацията за надеждност в своя клас, заемайки първото място с най-малко открити технически проблеми. Абсолютен победител“, отбелязва авторът на статията.

Тестовият екземпляр от компактния комби модел е стартирал програмата от изпитания в теста на изданието на 21 април 2011 година в Щутгарт и е изминал пробег от точно 104 800 километра под непрекъснатото наблюдение от страна на редакторския екип. През това време моделът с 2.0-литров дизелов двигател е посещавал сервиза единствено за извършване на предписаните от производителя рутинни проверки и дейности, свързани с периодичната поддръжка.

В заключението на резултатите от теста, редакторите на Аuto motor und sport отделят специално внимание и подчертават изключително високото качествено равнище на Sports Tourer - “След почти двугодишна експлоатация и над 100 000 изминати километра на сериозни изпитания, Astra Sports Tourer не показа никакви технически неизправности и има само леки видими признаци на употреба. Opel заслужават голяма похвала за това постижение.”

В редакцията на изданието се пази подробна информация за представянето на всички участници в теста за надеждност от началото на неговото провеждане, на чиято основа се изготвя класация по надеждност в отделните класове. В момента Opel Astra Sports Tourer заема първата позиция в компактния клас автомобили, водейки пред VW Golf, Mercedes A-Class и Toyota Prius. Моделът на Opel е единственият участвал в това изпитание автомобил, който нито веднъж не е посетил извънпланово сервиза по време на стоте хиляди километра на теста, уточняват немците. С коефициента си на технически неизправности, Astra Sports Tourer отбелязва също и второто най-добро постижение в тази област сред всички автомобили, преминавали някога през 100 000-километровото изпитание на Аuto motor und sport.

Очакваме скоро в интернет да бъде публикувана цялата класация
Opel Astra Sports Tourer - първенец по надеждност
Снимки и информация: Opel

Още по темата:
Най-новият Sports Tourer на Opel

Astra, Opel Astra

Тагове: opel astra sports tourer
0 от 500
  • #13
    6 rate up comment 4 rate down comment
    до Tester ( преди 10 години )
    Веднага си проличава в теб заблудения фен на немските коли. Явно си отварял все пак някоя друга оферта за японски коли и ти е направило впечатление, че листа с екстри е много по-къс от този при немските коли. И естествено, че е така - в японските и то без изключение от много време се смятат за задължителни много "екстри", които винаги ги има в базовото оборудване. А в немските недоразумения, в цената ти е включен само двигателя и чистачките (последното не винаги).
  • #12
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Zeux ( преди 10 години )
    За каква надежност говорим - статия преди няма и два месеца - "Тойота, Нисан и Хонда изтеглят над 3 млн. коли... поради дефект във въздушните възглавници". Пада качеството на японските коли, даже на безбожно ниско ниво!
  • #11
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Zeux ( преди 10 години )
    Японските коли западат. Toyota вече не помня колко милиона коли изтегли заради всевъзможни проблеми. Само прочетете за RAV4: http://***.euroncap.com/tests/toyota_rav4_2006/258.aspxЧетете в секция "Fron impakt". RAV4 щяла да има 1 звезда ако не са я оправили на място инженери на Toyota, че на втория тест да е ок. Ама който си е купил неоправена RAV4 - жестоко гори.
  • #10
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Tester ( преди 10 години )
    Приуса да, но не и другите. Имам предвид базови екстри, а не луксозни екстри. Примерно Опела автоматично се заключва ако си отидеш и забравиш да го заключиш, а японските коли си остават готови за обиране... И много много други базови екстри нямат просто сигурно не си карал Опел произведен след 2004.
  • #9
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тester, Японките имат най-богато базово оборудване и от към екстри винаги са първи.Влез в сайтовете и виж,а не да съчиняваш!Приус е автомобила с може би най-богато базово оборудване,а е един от най-надеждните.Май логиката много ти куца по отношение на екстрите.Кажи ми хлОпел с автоматик,мултитъч дисплей,камера за задно виждане,няколко системи за сигурност и стабилност,безключово отваряне и палене,ЛЕД светлини и още много други.
  • #8
    4 rate up comment 16 rate down comment
    Tester ( преди 10 години )
    Японските коли са здрави, защото нямат екстри. На японските коли им липсват елементарни екстри като автоматично изключване на забравени крушки в купето - и следователно на третото забравяне на крушките, хоп - нов акумулатор. Опелите има 2 пъти повече екстри за същата цена...
  • #7
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Дошко, ( преди 10 години )
    Само подобен на теб не знае,че Opel е немска марка. Това,че GM притежава контролния пакет от акции е друг въпрос,но считам,че си е загуба на време да ти се обесняват подобни неща.Ако искаш,може и да опиташ и от "вурстта"!
  • #6
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    не всичко е километри. Важни са и годинките, но това никой не отчита. Освен това тук, както и при други подобни тестове, става въпрос за единична бройка. Направо не си заслужава коментара.
  • #5
    11 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    На немските или китайските?Я пак хубавичко си помисли!Замисли се и защо ли в немско списание първите 3 са немски при условие,че навсякъде по света са на последните места по качество и надеждност тоачно немските.И нещо друго:от кога фирмата Опел се води немска,че забравих?Не е ли собственост на ГМ,т.е. американска?Така,че наври си един по-голям немски вурс,там където не те огрява слънце,за да се успокоиш малко!
  • #4
    9 rate up comment 16 rate down comment
    Дошо,Дошо... ( преди 10 години )
    Първите три - продукт на немските автомобилостроители.След това някой друг японски грозник. И абсолютният победител е пак немски автомобил - BMW 130.A Дошо може да пише глупости колкото си иска, а паузите да си гледа постера със стар Civic.